Projekt Plava Eko-patrola predstavljen u OŠ Brodarica.

Datum objave: 26. kolovoza, 2019.

Udruga Argonauta je zajedno s Lokalnom akcijskom grupom „More 249“ započela s predstavljanjem projekta „Plava Eko-patrola“ u odabranim školama. Projekt je danas predstavljen Osnovnoj školi Brodarica, gdje su nastavnici, predstavnici organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave imali priliku opširnije čuti o ciljevima projekta, ciljanim skupinama, aktivnostima projekta i prednostima koje projekt nosi.

Predstavljanje je za cilj imalo prezentirati projekt „Plave Eko-patrole“, ali i potaknuti interes za angažman lokalnog koordinatora koji će biti voditelj Eko-patrole u OŠ Brodarica. Kako udruga Argonauta ima dosta iskustva u provedbi „Murterske Eko-patrole“ okupljeni su čuli iskustvo „iz prve ruke“ i tako dobili bolji uvid u angažman lokalnog koordinatora.

Nakon što projekt bude predstavljen svim uključenim školama (njih sedam) , sredinom rujna 2019. će biti raspisan „Natječaj za angažman lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole kojim će se zaposliti 7 lokalnih koordinatore. Odabrani sudionici će se educirati o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja kroz 3 dvodnevna vikend seminara, a sam početak pilot provedbe edukacijskog programa Plave Eko-patrole, predviđen je za siječanj 2020.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island