Sudjelovali smo na edukaciji o ESS projektima u organizaciji AMPEU.

Datum objave: 4. rujna, 2019.

Djelatnice Argonaute sudjelovale su na edukaciji o pisanju ESS projekata koju je organizirala Agencija za mobilnost i programe, 3. rujna 2019. u prostoru Beton Kina u Splitu.

Na edukaciji su sudjelovali predstavnici udruga i javnih tijela koji već imaju dosta iskustva s EU projektima, ali i zainteresirani kojima je ovo bio prvi susret s EU projektom. Kroz radionice i prezentacije, upoznali smo se s mogućnostima za mlade i prijavitelje u programu Europske snage solidarnosti, aplikacijskom formom, konkretnim idejama i uspješno realiziranim projektima. U manjim grupama smo pokušali ustanoviti koji su zahtjevi zajednice i na koji način bi mogli ostvariti jedan solidarni projekt. Naša grupa je povezala ekologiju i želju “povratkom života u kvart” i tako napravila draft projekta “Zeleni krovovi” koji bi bili mjesto okupljanja mladih i starih, mjesto gdje bi se prenosilo znanje i priče, mjesto koje bi unijelo dodatne aktivnosti u kvart.

“Što je to solidarnost?” bilo je jedno od pitanje s kojim smo se pozabavili u manjim, a potom i u većim grupama. Iako svatko ima svoju verziju definicije solidarnosti, jedna je ostavila poseban dojam “Solidarnost je aktivno opredjeljenje za drugoga u nevolji”, a upravo EU potiče mlade da napišu svoje projekte i aktivno se opredijele za solidarnost prema raznim skupinama, temama, Planetu itd.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island