Sudjelovali smo na edukaciji o ESS projektima u organizaciji AMPEU.

Piše: Ivana Marin — 4. rujna, 2019.

Djelatnice Argonaute sudjelovale su na edukaciji o pisanju ESS projekata koju je organizirala Agencija za mobilnost i programe, 3. rujna 2019. u prostoru Beton Kina u Splitu.

Na edukaciji su sudjelovali predstavnici udruga i javnih tijela koji već imaju dosta iskustva s EU projektima, ali i zainteresirani kojima je ovo bio prvi susret s EU projektom. Kroz radionice i prezentacije, upoznali smo se s mogućnostima za mlade i prijavitelje u programu Europske snage solidarnosti, aplikacijskom formom, konkretnim idejama i uspješno realiziranim projektima. U manjim grupama smo pokušali ustanoviti koji su zahtjevi zajednice i na koji način bi mogli ostvariti jedan solidarni projekt. Naša grupa je povezala ekologiju i želju “povratkom života u kvart” i tako napravila draft projekta “Zeleni krovovi” koji bi bili mjesto okupljanja mladih i starih, mjesto gdje bi se prenosilo znanje i priče, mjesto koje bi unijelo dodatne aktivnosti u kvart.

“Što je to solidarnost?” bilo je jedno od pitanje s kojim smo se pozabavili u manjim, a potom i u većim grupama. Iako svatko ima svoju verziju definicije solidarnosti, jedna je ostavila poseban dojam “Solidarnost je aktivno opredjeljenje za drugoga u nevolji”, a upravo EU potiče mlade da napišu svoje projekte i aktivno se opredijele za solidarnost prema raznim skupinama, temama, Planetu itd.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka