Projekt “Plava Eko-patrola” predstavljen u školama.

Piše: Ivana Marin — 9. rujna, 2019.

Projekt „Plava Eko-Patrola“ predstavljen je u sedam škola priobalnog i otočnog dijela Šibensko-kninske županije i to u Murteru, Tisnom, Pirovcu, Vodicama, Brodarici, Primoštenu i Rogoznici. Tijekom ove školske godine, učenici navedenih škola će sudjelovati u pilot provedbi vannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj „Plava Eko-patrola“.

Nositelj projekta – Udruga Argonauta, je zajedno s partnerom – Lokalnom akcijskom grupom „More 249“, predstavila projekt u svih sedam odabranih škola, gdje su nastavnici, predstavnici organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave imali priliku opširnije čuti o ciljevima projekta, ciljanim skupinama, aktivnostima i prednostima koje projekt nosi. Osim toga, djelatnici Argonaute su svoje dugogodišnje iskustvo u provedbi „Murterske Eko-patrole“ podijelili s okupljenima nastojeći ih tako potaknuti na prijavu za lokalnog koordinatora.

Svaka od uključenih škola će imati svog lokalnog koordinatora koji će kroz aktivnosti „Plave Eko-patrole“ okupljati 20 djece – patrolaša, te ih obrazovati o održivom razvoju i poticati na građanski aktivizam. Sami lokalni koordinatori će također proći edukaciju o temama održivog razvoja i metodama neformalnog obrazovanja i to kroz tri dvodnevna vikend seminara u listopadu i studenom 2019.

Natječaj za angažman lokalnog koordinatora „Plave Eko-patrole“ bit će objavljen sredinom rujna 2019., a sve detaljne informacije o natječaju i zaposlenju lokalnih koordinatora, bit će objavljene na stranicama udruge Argonauta i stranicama projekta (www.eko-patrola.org).

Projekt „Plava Eko-patrola započeo je 01. lipnja 2019. te traje 22 mjeseca, a sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kn, dok je njegova ukupna vrijednost 1.280.000,00 kn.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka