Projekt “Plava Eko-patrola” predstavljen u školama.

Datum objave: 9. rujna, 2019.

Projekt „Plava Eko-Patrola“ predstavljen je u sedam škola priobalnog i otočnog dijela Šibensko-kninske županije i to u Murteru, Tisnom, Pirovcu, Vodicama, Brodarici, Primoštenu i Rogoznici. Tijekom ove školske godine, učenici navedenih škola će sudjelovati u pilot provedbi vannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj „Plava Eko-patrola“.

Nositelj projekta – Udruga Argonauta, je zajedno s partnerom – Lokalnom akcijskom grupom „More 249“, predstavila projekt u svih sedam odabranih škola, gdje su nastavnici, predstavnici organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave imali priliku opširnije čuti o ciljevima projekta, ciljanim skupinama, aktivnostima i prednostima koje projekt nosi. Osim toga, djelatnici Argonaute su svoje dugogodišnje iskustvo u provedbi „Murterske Eko-patrole“ podijelili s okupljenima nastojeći ih tako potaknuti na prijavu za lokalnog koordinatora.

Svaka od uključenih škola će imati svog lokalnog koordinatora koji će kroz aktivnosti „Plave Eko-patrole“ okupljati 20 djece – patrolaša, te ih obrazovati o održivom razvoju i poticati na građanski aktivizam. Sami lokalni koordinatori će također proći edukaciju o temama održivog razvoja i metodama neformalnog obrazovanja i to kroz tri dvodnevna vikend seminara u listopadu i studenom 2019.

Natječaj za angažman lokalnog koordinatora „Plave Eko-patrole“ bit će objavljen sredinom rujna 2019., a sve detaljne informacije o natječaju i zaposlenju lokalnih koordinatora, bit će objavljene na stranicama udruge Argonauta i stranicama projekta (www.eko-patrola.org).

Projekt „Plava Eko-patrola započeo je 01. lipnja 2019. te traje 22 mjeseca, a sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kn, dok je njegova ukupna vrijednost 1.280.000,00 kn.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island