Druženje i razmjena iskustava sa “Suncokretom”.

Piše: Sanja Tabori — 11. rujna, 2019.

U ponedjeljak, našu udrugu je posjetili su članovi centra “Suncokret”- Centar za razvoj zajednice je nevladina i neprofitna udruga utemeljena 2004. godine kao odgovor na psihosocijalne potrebe u zajednici nakon rata. Suncokret se bavi razvojem zajednica unutar Sisačko-moslavačke županije. Cilj je ukazati na negativne psihološke, socijalne i kulturne posljedice socijalnih problema u regiji; poboljšati kvalitetu života za sve članove zajednice, posebice za one najugroženije u društvu; promovirati ponovnu izgradnju zajednice i podržati razvoj održivog demokratskog civilnog društva.

Djelatnici Suncokreta u Murteru su na team buildingu te su nam se javili sa željom za upoznavanjem i razmjenom iskustava. Djelatnice udruge Argonauta rado su ugostile predstavnike Suncokreta te su ukrako jedni drugima predstavili svoj rad, projekte i aktivnosti. Suncokret sprovodi široku paletu programa i inicijativa u lokalnoj zajednici i novonaseljenim mjestima, prvenstveno za djecu i mlade, ali i za odrasle.

Udruge imaju mnogo dodirnih točaka i zajedničkih tema, te su se rodile ideje za neke zajedničke projekte u budućnosti. Zahvaljujemo djelatnicima Suncokreta na posjeti te se nadamo skoroj suradnji!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka