Druženje i razmjena iskustava sa “Suncokretom”.

Datum objave: 11. rujna, 2019.

U ponedjeljak, našu udrugu je posjetili su članovi centra “Suncokret”- Centar za razvoj zajednice je nevladina i neprofitna udruga utemeljena 2004. godine kao odgovor na psihosocijalne potrebe u zajednici nakon rata. Suncokret se bavi razvojem zajednica unutar Sisačko-moslavačke županije. Cilj je ukazati na negativne psihološke, socijalne i kulturne posljedice socijalnih problema u regiji; poboljšati kvalitetu života za sve članove zajednice, posebice za one najugroženije u društvu; promovirati ponovnu izgradnju zajednice i podržati razvoj održivog demokratskog civilnog društva.

Djelatnici Suncokreta u Murteru su na team buildingu te su nam se javili sa željom za upoznavanjem i razmjenom iskustava. Djelatnice udruge Argonauta rado su ugostile predstavnike Suncokreta te su ukrako jedni drugima predstavili svoj rad, projekte i aktivnosti. Suncokret sprovodi široku paletu programa i inicijativa u lokalnoj zajednici i novonaseljenim mjestima, prvenstveno za djecu i mlade, ali i za odrasle.

Udruge imaju mnogo dodirnih točaka i zajedničkih tema, te su se rodile ideje za neke zajedničke projekte u budućnosti. Zahvaljujemo djelatnicima Suncokreta na posjeti te se nadamo skoroj suradnji!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island