Kreativno jutro na Colentumu.

Piše: Sanja Tabori — 26. rujna, 2019.

Nakon kišne noći, osvanulo je sunčano i veselo jutro na Colentumu. Uz naše EVS volontere i Ivu Šikića-Bažokića koji vrijedno rade na gradnji suhozida, Colentum su jutros posjetili i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

Jedna grupa korisnika na “Maloj arheološkoj radionici” u pratnji voditeljica Ivane Miškić i Vedrane Ćetković izrađuje mozaik sa prikazom logotipa arheološkog nalazišta Colentum. Ova radionica nastala je u suradnji Muzeja Grada Šibenika, Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac te udruge Argonauta. Korisnici Centra danas su započeli s oblikovanjem fimo mase u male kvadratiće koji će nakon sušenja postati dio mozaika koji će krasiti prostorije udruge Argonauta. Korisnicima su uz voditeljice/defektologe asistenti u izradi mozaika i naši EVS volonteri.

Paralelno s “Malom arheološkom radionicom” odvija se i radionica fotografije koju vodi Željko Krnčević u sklopu projekta “KULTajmo u Šibeniku”. Projekt „KULTajmo u Šibeniku“ vrijedan  je 797.757,40 kn i financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Prijavitelj projekta je Muzej grada Šibenika u partnerstvu s Gradom Šibenikom, Udrugom slijepih i Šibensko-kninske županije, udrugom Mladi u EU te Fotoklubom Šibenik. Projektu se kao suradnik pridružila i udruga Argonauta, a današnja radionica dio je jedne od mnogih aktivnosti projekta, koja uz fotografsku radionicu uključuje i prodajnu izložbu koja će se održati u Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

Radionice će trajati do srijede, 02.10., te će se radionicama pridružiti i korisnici Udruge za promicanje inkluzije Zagreb, podružnica Šibenik. Veselimo se vidjeti konačne rezultate ovih radionica, veseli mozaik i fotografije novopečenih fotografa!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka