Premijera ekološko-edukativne predstave “Pobuna morskih plodova”.

Datum objave: 7. listopada, 2019.

U nedjelju, 13.listopada 2019.godine s početkom u 18.00 sati u kino dvorani „Žut“ u Murteru održat će se „Pobuna morskih plodova“, predstava osmišljena u sklopu projekta „SEA- stainability- obrazovanje za održivi razvoj ribarstva i gastronomije“ kojeg provodi LAGUR Galeb u partnerstvu s udrugom Argonauta, Turističko- ugostiteljskom školom Šibenik te Institutom za oceanografiju i ribarstvo Split (IZOR).

Autor scenarija je Sergej Mioč, dramski umjetnik iz Šibenika te voditelj kazališta “Virko”. Cilj predstave je djecu na humorističan i neformalan način educirati o problemima ribljih resursa i zagađenju mora, te ih potaknuti na razmišljanje i aktivni doprinos očuvanju okoliša. Predstavu će odigrati glumačka postava kazališta “Virko”, a uz samu predstavu, djelatnici IZOR-a održat će kratko uvodno predavanje kako bi djecu upoznali bolje sa tematikom same predstave, a predstavnici partnerskih organizacija predstavit će što oni u svojim organizacijama rade po pitanju zaštite morskog okoliša.

Kako se tema zaštite i očuvanja mora te morskih organizama tiče svih generacija, pozivamo svu djecu i roditelje, male i velike da nam se pridruže na predstavi. Ulaz je besplatan, a ovom predstavom ukazati će se na problem zagađenja mora te nastojati potaknuti svakog pojedinca na malen, ali značajan doprinos u čišćem moru.

Projekt “SEA-stainability” sufinanciran je od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Hrvatsko-švicarskog programa suradnje.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island