“Pobuna morskih plodova” educirala i zabavila najmlađe Murterine.

Datum objave: 14. listopada, 2019.

U nedjelju je održana premijera predstave “Pobuna morskih plodova” u režiji Sergeja Mioča i izvedbi kazališta “Virko” iz Šibenika.

Premijeri predstave prethodilo je predstavljanje podataka o zagađenju mora od strane Pere Tutmana iz Instituta za oceanografiju i razvoj. G. Tutmana djeca su obasipala pitanjima, a odgovore na neka od pitanja dobili su, osim od stručnjaka, također i kasnije kroz predstavu. Hlap, hobotnica i zubatac bili su u strašnom problemu ljudskom krivnjom, pa su svoje muke podijelili sa turistima koji su u jednom finom restoranu na našoj obali za večeru naručili “Morsku platu za 2 osobe”.

Predstava je osmišljena u sklopu aktivnosti edukacije djece i mladih o problemima morskog okoliša, to jest zagađenja mora, velikoj količini plastike i mikroplastike u moru, te ostalog nerazgradivog otpada. Ova predstava dio je aktivnosti projekta “Sea Stainability” kojem je nositelj LAGUR Galeb iz Tribunja, a partneri TUŠ Šibenik, IZOR Split te udruga Argonauta.

Za one koji su predstavu propustili, zgode i nezgode naših junaka “Pobune morskih plodova” moći ćete pratiti na izvedbama u Tisnom, Tribunju, Vodicama i Šibeniku, o čemu ćemo pravovremeno izvijestiti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island