“Pobuna morskih plodova” educirala i zabavila najmlađe Murterine.

Piše: Sanja Tabori — 14. listopada, 2019.

U nedjelju je održana premijera predstave “Pobuna morskih plodova” u režiji Sergeja Mioča i izvedbi kazališta “Virko” iz Šibenika.

Premijeri predstave prethodilo je predstavljanje podataka o zagađenju mora od strane Pere Tutmana iz Instituta za oceanografiju i razvoj. G. Tutmana djeca su obasipala pitanjima, a odgovore na neka od pitanja dobili su, osim od stručnjaka, također i kasnije kroz predstavu. Hlap, hobotnica i zubatac bili su u strašnom problemu ljudskom krivnjom, pa su svoje muke podijelili sa turistima koji su u jednom finom restoranu na našoj obali za večeru naručili “Morsku platu za 2 osobe”.

Predstava je osmišljena u sklopu aktivnosti edukacije djece i mladih o problemima morskog okoliša, to jest zagađenja mora, velikoj količini plastike i mikroplastike u moru, te ostalog nerazgradivog otpada. Ova predstava dio je aktivnosti projekta “Sea Stainability” kojem je nositelj LAGUR Galeb iz Tribunja, a partneri TUŠ Šibenik, IZOR Split te udruga Argonauta.

Za one koji su predstavu propustili, zgode i nezgode naših junaka “Pobune morskih plodova” moći ćete pratiti na izvedbama u Tisnom, Tribunju, Vodicama i Šibeniku, o čemu ćemo pravovremeno izvijestiti.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka