Sudjelovali smo na drugom projektnom sastanku projekta “SEA-stainability”.

Datum objave: 18. listopada, 2019.

Udruga Argonauta partner je na projektu “SEA-stainability” čiji je nositelj lokalna akcijska grupa u ribarstvu  ‘Galeb’. Partneri na projektu su i Institut za oceanografiju i ribarstvo te Turistička ugostiteljska škola Šibenik koja je bila domaćin drugog projektnog sastanka održanog 16.10.2019.

Sastanak smo započeli osvrtom na edukativno-informativni igrokaz o održivom razvoju ribarstva i gastronomije “Pobuna morskih plodovi” koja je upriličena u Murteru prošle nedjelje, a nastavili s dogovorom za aktivnosti koje slijede.
Projekt SEA-stainability omogućit će program izobrazbe za održivi razvoj za smjerove kuhar, konobar i hotelijersko-turistički tehničar Turističko-ugostiteljske škole Šibenik. Za spomenute smjerove organizirat će se studijski posjeti i radionice u sektorima ribarstva te ugostiteljstva s naglaskom na riblju gastronomiju. Svoje stručno znanje, znanstvenici s IZOR-a podijelit će s učenicima već u sljedećem mjesecu kada će biti održan prvi studijski posjet u Tribunju.

Zahvaljujemo se domaćinima i učenicima na gostprimstvu te se radujemo daljnjoj suradnji i aktivnostima koje projekt nosi.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island