Sudjelovali smo na radionici: „Predstavljanje IKT alata za borbu protiv energetskog siromaštva kroz energetsko savjetovanje“.

Datum objave: 22. listopada, 2019.

17. listopada 2019. sudjelovali smo na radionici pod nazivom „Predstavljanje IKT alata za borbu protiv energetskog siromaštva kroz energetsko savjetovanje“ u organizaciji Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) i Studentske udruge za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS) u okviru projekta IDEA: Innovative Direction in Energy Advising na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

 Na radionici je ukratko predstavljeno 15 IKT alata za borbu protiv energetskog siromaštva kroz energetsko savjetovanje kojima je cilj povećati svijest europskih građana o sve većem pitanju energetskog siromaštva, doprinijeti rješavanju problema energetskog siromaštva i istovremeno rješavati pitanje klimatskih promjena, ojačati vještine i kompetencije odraslih na području energetskog siromaštva i energetskog savjetovanja i pomoći nezaposlenima da identificiraju savjetovanje o energiji kao priliku da pronađu nove poslovne prilike. Više o projektu: http://www.project-idea.eu/hr/naslovna/

Također, na radionici je predstavljen i projekt ClimAlt kojem je cilj podizanje svijesti kod mladih o klimatskim promjenama, više o projektu: https://www.climaltproject.eu/home. U sklopu projekta razvijen je i e-kolegij koji se financira iz Erasmus + projekta koji uključuje 32 sata podučavanja o klimatskim promjenama koji će biti dostupan na online platformi od 25. studenog 2019. do 25. veljače 2019 te će biti dostupan na četiri jezika: engleskom, bugarskom, talijanskom i hrvatskom. Cilj ClimAlt e-kolegija je ponuditi sudionicima kolegija mogućnost stjecanja znanja o uzrocima, utjecajima i mogućim rješenjima klimatskih promjena. Ovaj kolegij će sudionicima omogućiti povezivanje s različitim dionicima koji se bave borbom protiv klimatskih promjena. Krajnji cilj kolegija je upoznati mlade s mogućim društveno-okolišnim promjenama te ih potaknuti da u njima sudjeluju ili da ih pokreću. Na e-kolegiju mogu sudjelovati mladi od 18 do 30 godina, koji su posebno zainteresirani za teme iz područja klime i okoliša.

Smatramo da je ovaj e-kolegiji odlična prilika za stjecanje novih znanja i vještina o ovoj vrlo aktualnoj temi te nam uvelike može pomoći u našem daljnjem radu. Naši kolege Ivana i Lovro su se odlučili prijaviti, a prijaviti se možete i vi na: https://bit.ly/31wWb9s.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island