“Zasadi drvo, ne budi panj!”.

Datum objave: 24. listopada, 2019.

Ovog petka i subote, udruga Argonauta će se priključiti akciji „Zasadi drvo, ne budi panj!“.

Kroz Eko-patrolu, zajedno s našim eko-patrolašima zasadit ćemo nekoliko stabala te na zabavan način, kroz različite igre, naučiti zašto uopće trebamo saditi stabla, kako stabla komuniciraju, zašto smo sve češće svjedoci velikih požara u svijetu i koje nam sve blagodati stabla i šume omogućuju te mnoge druge zanimljivosti o njima.

Osim u Murteru, Argonauta će i u Sinju dati svoj doprinos ovoj akciji i to projekcijom dokumentarnog filma „River Blue“. Uz podršku Viteškog alkarskog društva Sinj, projekcija će se održati u Muzeju Sinjske alke.
Pitate se kako smo se našli u Sinju? Pa, udruga Argonauta trenutačno provodi projekt Plava Eko-patrola u sklopu kojeg će se kroz tri edukativna vikend seminara 20 sudionika educirati o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja. Za jedan od tih vikend seminara, odabrali smo boraviti i u gradu Sinju. Umjesto da film prikažemo samo sudionicima, iskoristili smo priliku da ovim dokumentarnim filmom educiramo širu javnost o ekološkim katastrofama i važnosti prirode o kojoj svi zajedno ovisimo.

Kako to obično biva, za velika djela potrebno je mnogo pojedinaca usmjerenih ka jednom cilju te se zahvaljujemo Murteli d.o.o i Općini Murter-Kornati koji su nabavili stabla za sadnju. Također se zahvaljujemo i Viteškom alkarskom društvu Sinj na ustupanju dvorane za projekciju te Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“ za prava na dokumentarni film.

Nadamo se da će ovo biti samo jedna od akcija kojom ćemo potaknuti ljude da aktivno brinu o prirodi i budućnosti sljedećih generacija.

Stvarno značenje života, otkrit ćeš onda kada zasadiš stablo ispod čije sjene ne očekuješ sjediti.“ – Nelson Mandela

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island