Bili smo u Sinju na drugom edukativnom vikend seminaru realiziranom kroz projekt “Plava Eko-patrola”.

Datum objave: 28. listopada, 2019.

U sklopu projekta „Plava Eko-patrola“ održan je drugi edukativni vikend seminar na kojem se 20 sudionika educiralo o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja. Seminar je održan u Sinju od 25.10.2019. do 27.10.2019., gdje je udruga Argonauta organizirala i projekciju filma „River Blue“ namijenjenu svim zainteresiranim.

U organizaciji udruge Argonauta kao nositelja projekta, te Lokalne akcijske grupe „MORE 249“ i drugih partnera na projektu, realiziran je drugi edukativni vikend seminar za odabrane sudionike na temu održivog razvoje i neformalnih metoda učenja. Cilj edukacije je osposobiti sudionike za poziciju „Lokalnih koordinatora Plave Eko-patrole“ koji će voditi grupu od 20 djece u 7 priobalnih i otočnih mjesta u Šibensko-kninskoj županiji.
Edukativni vikend seminar u Sinju poklopio se s održavanjem akcije „Zasadi drvo, ne budi panj!“ te su organizatori odlučili projekciju dokumentarnog ekološkog filma „River Blue“ održati za širu javnost i tako se uključiti u tu hvalevrijednu akciju. Emotivan i potresan film bavio se pitanjem „Može li moda spasiti svijet?“ i možemo li promišljenijom kupnjom spriječiti ekološke katastrofe koje se događaju na istoku, a koje nastaju prvenstveno kao posljedica modne industrije. U nastavku vikenda, sudionici su se bavili dobrim primjerima održivosti u lokalnim zajednicama i školama te metodama koje bi održivi razvoj objasnili učenicima i potakli ih na aktivno djelovanje. Koliko smo povezani te koliko naše akcije mogu uzrokovati promjene na drugom dijelu svijeta, sudionici su shvatili kroz primjere raznih lančanih reakcija. Zadnji dan programa, sudionici su se podijelili u timove kako bi dublje istražili odabrane teme, njihove povezanosti, principe održivosti i metode kojima će ih približiti djeci.

Sudionici će svoj grupni rad prezentirati na zadnjem edukativnom seminaru koji će se održati u Rastokama od 15.11.2019. do 17.11.2019.

Projekt „Plava Eko-patrola započeo je 01. lipnja 2019. te traje 22 mjeseca, a sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kn, dok je njegova ukupna vrijednost 1.280.000,00 kn.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island