Važno je imati podršku!.

Datum objave: 28. listopada, 2019.

Konferencija Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva održana je od 23. do 25. listopada 2019. godine u Konvencijskom centru Solaris u Šibeniku. Predstavnici naše udruge sudjelovali su u radionicama i umrežavanju tijekom tri dana konferencije. Udruga Argonauta korisnica je Institucionalne podrške NZRCD za razdoblje od 2018.-2020.godine.

Konferenciji su nazočili ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije g. Marka Pavića, ravnateljica Ureda za udruge Vlade RH gđa Helene Beus, predsjednik Upravnog odbora g. Dražen Vikić- Topića, upraviteljica Nacionalne zaklade gđe Cvjetane Plavša-Matić te mnogi drugi uvaženi gosti iz zemlje i svijeta kao i predstavnici organizacija civilnog društva, ukupno oko 300 sudionika.

Cilj Konferencije je postaviti osnovu za daljnji razvoj civilnoga društva u novom desetljeću – do 2030. godine kako u Republici Hrvatskoj tako i na razini Europske unije te na Euro-Mediteranu. Izazovi s kojima se susreću gotovo sve zemlje u Europi i međunarodnoj zajednici stavljaju pred organizirano civilno društvo potrebu promišljanja vizije daljnjeg društvenog (i ekonomskog) razvoja te novih modela međusektorske suradnje koji će osigurati holistički pristup održivosti od lokalnih zajednica pa sve do planeta Zemlje. 

Tijekom tri dana, imali smo priliku naučiti nešto novo o djelovanju organizacija civilnog društva i problemima s kojima se susreću, sudjelovati u donošenju prijedloga, razmatrati mogućnosti civilnog društva u digitalnom dobu te se umrežiti s drugim sudionicima, razmijeniti iskustva, uspostaviti kontakte te potencijalno postaviti temelje neke buduće suradnje.

Zahvaljujemo Nacionalnoj zakladi na mogućnosti sudjelovanja na ovoj Konferenciji.

Foto: Šibenik IN

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island