Započelo uređenje Edukacijskog centra.

Datum objave: 4. studenoga, 2019.

Na prvom katu zgrade na adresi Hrvatskih vladara 47., u kojoj se nalazi Ambulanta Murter započelo je uređenje Edukacijskog centra u sklopu projekta Plava Eko-patrola – vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije namijenjen osnovnim školama“ .

Naime, u sklopu udruge Argonauta već od 2007. godine djeluje „Edukacijski centar za održivi razvoja otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ kao program i fizička točka, prostor, koji je 2017.godine promijenio funkciju da bi se u njemu smjestila i primjereno izložila vrlo vrijedna Etnološka zbirka Marka Mudronje Rebca. Kako bi se uspješno provele aktivnosti “Plave Eko-patrole”, nužno je ponovo i fizički uspostaviti Edukacijski centar kao mjesto održavanja brojnih aktivnosti s učenicima, a za tu namjenu, Općina Murter- Kornati kao partner na projektu ustupila je prostorije u zgradi ambulante.

Uređenjem navedenih prostorija, osigurat će se prikladan prostor kao važan resurs za dugoročnu i sustavnu provedbu vannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj, “Plave eko-patrole” na otoku Murteru te širem otočnom i priobalnom dijelu Šibensko-kninske županije.

Uređenje prostorija započelo je prošlog tjedna, financirano je kroz projekt “Plava Eko-patrola” i Švicarsko-hrvatski program suradnje. Kraj radova i otvorenje Centra predviđa se sredinom siječnja 2020., kada će započeti i prve aktivnosti s učenicima 7 priobalnih škola. Važno je napomenuti kako će ove prostorije, uz udrugu Argonauta, biti na raspolaganju za korištenje za razne aktivnosti i drugim lokalnim dionicima, kao co-working prostor, stvarajući potreban sinergijski učinak za bolju provedbu budućih inicijativa održivog razvoja i uspjeh projekta “Plava Eko-patrola”.

Zgrada murterske Ambulante
Sadašnje stanje

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island