Kako se provode naše volonterke u Francuskoj.

Datum objave: 21. studenoga, 2019.

Ines i Lucija studentice su francuskog jezika u Zadru, koje znanje voljenog jezika od prošlog mjeseca “bruse” u francuskom gradu Orleansu. Kroz Europske snage solidarnosti, volonterke pomažu u radu Centra koji promovira mobilnost, a iz njihvog izvještaja i sami ćete se uvjeriti da im je rad sadržajan, zanimljiv i koristan.

U nastavku nam prva piše Ines, a potom i Lucija 🙂

Ines…

10/10/2019
Prva intervencija koju smo imali bila je tijekom tjedna mobilnosti na Sveučilištu u Orléansu. Promoviranje svih oblika mobilnosti.

18/10/2019 Predstavljanje svih oblika mobilnosti u srednjoj školi Saint Croix saint Euverte. Izlaganje o vlastitom Erasmus iskustvu i neke razlike u odnosu na volontiranje.

18/10/2019 Predstavljanje svih oblika mobilnosti u srednjoj školi Saint Croix saint Euverte. Izlaganje o vlastitom Erasmus iskustvu i neke razlike u odnosu na volontiranje.

24/10/2019
Predstavljanje European Solidarity Corps – što je i koje su sve mogućnosti. Sa zainteresiranima odrađen proces registriranja na portal. Pričanje o vlastitom iskustvu volontiranja i koja su bila očekivanja prije dolaska.

Blablahours, izdanje za Halloween. Koncept je razgovor na različitim jezicima. Ovaj event je bila većinski moja organizacija, zapravo prvi projekt u kojem sam većinom imala samostalnost za napraviti nesto sto želim, iako je sam koncept već postojao u CRIJ-u, ali na malo drukčiji način

Lucija…

Prvi mjesec je proletio u upoznavanju s gradom, ostalim volonterima i kolegama. Svi smo prezadovoljni sa smještajem, koji je u samom centru grada, iako su se organizatori maksimalno potrudili te nam omogućili i godišnje karte za javni prijevoz. Moja misija je fokusirana na zaštitu okoliša, održivi razvoj i solidarnost u centru Aselqo u četvrti Madeleine. Aselqo je društveni centar gdje se održavaju razne aktivnosti za ljude svih uzrasta, kao npr. igranje društvenih igara, satovi  gitare, plesa, kuhanja, slikanja na svili i platnu itd. Kako bih se lakše prilagodila ali i inspirirala za buduće projekte sudjelovala sam u većini ponuđenih aktivnosti, od kojih je jedna i tečaj francuskog jezika koji i dalje pohađam. Osim toga, s mentorom sam izradila digitalnu anketu kako bismo utvrdili kako trenutno stoje svi Aselqo centri u Orléansu po pitanju recikliranja i općenito održivog razvoja. Europski tjedan smanjenja otpada ćemo obilježiti s osnovnoškolcima na zabavan i edukativan način.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island