Edukativna radionica „RRR- Recycle, Reduce, Reuse“ za učenike drugog razreda u OŠ „Murterski škoji“.

Piše: Ivana Marin — 12. prosinca, 2019.

Edukativna radionica „3R- Recycle, Reuse, Reduce“ održana je danas u OŠ „Murterski škoji“. Radionica je bila namijenjena učenicima drugog razreda. Učenici su dobili zadatak da tijekom jučerašnjeg dana u svojim domovima skupljaju sav otpad koji naprave i donesu ga na današnju radionicu, kako bi naučili kako i zašto reciklirati. Međutim, to nije sve što smo danas naučili, naučili smo i koliko je potrebno vremena da se određeni otpad razgradi i kako plastični otpad utječe na životinje i ljude.

Nakon recikliranja prešli smo na reduciranje, gdje smo djeci kroz zabavnu igru pokazali što sve mogu napraviti kako bi smanjili  potrošnju vode i energije te upotrebu jednokratne plastike.

Kako bi djeca što bolje shvatila riječ Reuse-ponovno upotrijebi,  dali smo im nekoliko savjeta kako neke stvari, koje većina ljudi smatra otpadom, se ponovno mogu upotrijebiti za izradu raznih korisnih stvari. Za kraj su djeca izrađivala gusjenice od plastičnih čepova i vune, kako bi vidjela da se od običnih plastičnih čepova i malo mašte mogu napraviti igračke.

 Ovu radionicu je osmislila i pripremila naša EVS volonterka Claudia Calamia, naš kolega Lovro Lučev ju je vodio, a naš drugi EVS volonter Mertcan Çılgın je bio zadužen za snimanje i fotografiranje. Ovim putem bi se još jednom zahvalili učiteljici Jasenki na gostoprimstvu i nadamo se da ćemo se uskoro opet vidjeti na nekoj novoj zabavnoj i edukativnoj radionici.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka