Tko želi biti patrolaš? Započela animacija učenika za Plavu Eko-patrolu.

Piše: Ivana Marin — 12. prosinca, 2019.

Danas je započela animacija učenika za sudjelovanje u „Pilot provedbi edukacijskog programa Plave Eko-patrole“ u školskoj godini 2019./2020.  Pilot program je pažljivo osmišljen kako bi kroz njega djeca izgradila pozitivan stav prema održivom razvoju te je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda. U svakoj od škola, oformit će se grupa od 20 djece-patrolaša koji će s voditeljem provoditi aktivnosti Plave Eko-patrole. Aktivnosti će biti implementirane u lokalnoj školi u obliku trosatnih radionica i to subotom u jutarnjim satima.

Prvu animaciju smo održali djeci od 5. do 8. razreda iz OŠ Brodarica, gdje je lokalna koordinatorica za Brodaricu održala interaktivnu prezentaciju o projektu, njegovim ciljevima i sudionicima. Djeci su istaknute teme koje će se obrađivati, ali i benefiti koje će imati od projekta. Kroz razne neformalne metode i iskustveno učenje – igre uloga, teambuilding igre, energizere, eksperimente, terenski rad, volonterske akcije i prezentacije, poticat će se ekološka osviještenost djece i djelovanje po principima održivog razvoja.

Animacijom učenika, odabrani lokani koordinatori Plave Eko-patrole imaju svoj prvi zadatak – animirati i motivirati učenike za sudjelovanjem u programu. Prema onome kako je prošla današnja prezentacija, vjerujemo da će malih patrolaša biti i više nego dovoljno!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka