Tko želi biti patrolaš? Započela animacija učenika za Plavu Eko-patrolu.

Datum objave: 12. prosinca, 2019.

Danas je započela animacija učenika za sudjelovanje u „Pilot provedbi edukacijskog programa Plave Eko-patrole“ u školskoj godini 2019./2020.  Pilot program je pažljivo osmišljen kako bi kroz njega djeca izgradila pozitivan stav prema održivom razvoju te je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda. U svakoj od škola, oformit će se grupa od 20 djece-patrolaša koji će s voditeljem provoditi aktivnosti Plave Eko-patrole. Aktivnosti će biti implementirane u lokalnoj školi u obliku trosatnih radionica i to subotom u jutarnjim satima.

Prvu animaciju smo održali djeci od 5. do 8. razreda iz OŠ Brodarica, gdje je lokalna koordinatorica za Brodaricu održala interaktivnu prezentaciju o projektu, njegovim ciljevima i sudionicima. Djeci su istaknute teme koje će se obrađivati, ali i benefiti koje će imati od projekta. Kroz razne neformalne metode i iskustveno učenje – igre uloga, teambuilding igre, energizere, eksperimente, terenski rad, volonterske akcije i prezentacije, poticat će se ekološka osviještenost djece i djelovanje po principima održivog razvoja.

Animacijom učenika, odabrani lokani koordinatori Plave Eko-patrole imaju svoj prvi zadatak – animirati i motivirati učenike za sudjelovanjem u programu. Prema onome kako je prošla današnja prezentacija, vjerujemo da će malih patrolaša biti i više nego dovoljno!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island