Kako je nastala naša “RRR-Recycle, Reduce, Reuse” edukativna radionica.

Datum objave: 27. siječnja, 2020.

Kao što već imali prilike pročitati, 12. prosinca smo održali našu edukativnu radionicu „RRR- Recycle, Reduce, Reuse“ učenicima drugog razreda Osnovne škole „Murterski škoji“. Već i ptičice na grani znaju da Argonautin tim organizira i održava različite edukativne radionice kada i gdje god stignu, a ova nam je posebno draga jer iza nje stoji prekrasna priča o našim volonterima, međunarodnoj suradnji i umrežavanju, sve u svrhu višeg cilja, a to je edukacija djece.
Naša bivša EVS volonterka Serena Lisai koja je volontirala u našoj udruzi na projektu „Sea is life 7“, a sada radi u organizaciji „Association of cities and regions for sustainable resource“ u Bruxellesu, poslala nam je poziv da se uključimo i damo svoj doprinos Europskom tjednu reduciranja otpada (The European Week for Waste Reduction- https://www.ewwr.eu/). Netom prije toga, našem timu se priključila naša nova EVS volonterka Claudia Calamia, koja s našim drugim EVS volonterom Mertcanom Çılgınom volontira u sklopu projekta „Sea is life 8“. Prihvativši Serenin poziv, zaključili smo da bio sudjelovanje u Europskom tjednu reduciranja otpada mogao biti Claudijin prvi zadatak. U vrlom kratkom roku Claudija je osmislila ovu cijelu radionicu. Napravila je koncept i pripremu svih materijala i rekvizita potrebnih za nju, a mi smo s uzbuđenjem čekali da s učiteljicom Jasenkom dogovorimo termin održavanja radionice. Radionicu je vodio naš kolega Lovro Lučev, Mertcan Çılgın je snimao, fotografirao i pomagao u provedbi, a Claudija je, osim smišljanja i pripreme cijele radionice, montirala ovaj odličan video koji možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=ysUuBl55Sw8


Drago nam je da smo dali svoj doprinos Europskom tjednu reduciranja otpada s ovom edukativnom radionicom, a još nam je i draže što upravo na ovom primjeru možemo vidjeti da naši projekti žive, da spajaju ljude i organizacije iz različitih europskih zemalja i to sve u svrhu višeg cilja, a to su edukacija djece i očuvanje našeg jedinog planeta.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island