Volonterska akcija čišćenja “Volim Murter”.

Datum objave: 7. veljače, 2020.

Danas (7.2.2020.) sudjelovali smo na volonterskoj akciji čišćenja okoliša “Volim Murter” u organizaciji Općine Murter-Kornati. U 9 sati sastali smo se na Hripama zajedno sa svim sudionicima koji su imali želju doći i sudjelovati. Akcija se odvijala u cilju podizanja svijesti i promicanja važnosti zaštite okoliša. Kao jedni od sudionika, Argonautin se tim pridružio brojnoj skupini volontera koju su činili djelatnici Općine Murter-Kornati, Turističke zajednice Murter-Kornati, Murtele i mještani.

“Ružne slike koje vidimo svakodnevno na prilaznim cestama i u zoni morskog pojasa, svakako su nesavjesna odlagališta građevinskog otpada i odbačenih kućanskih aparata, automobilskih guma, namještaja, strojeva te plastičnih predmeta. Osim što estetski nagrđuju okoliš, prijetnja su našem bogatom eko sustavu te kompletnoj slici bogate prirodne baštine.”

Tim je zajednički radio na tome da naš Murter postane ljepše i zdravije mjesto, kako za floru i faunu, tako za nas i sve posjetitelje Murtera. Počevši od točke sastajališta prema Glavičinama te području Jersana, prikupili smo velike količine otpada koje će tvrtka Murtela zbrinuti na adekvatnom odlagalištu područja Hripe.

Želimo zahvaliti načelniku i Općini Murter-Kornati koji su organizirali ovu akciju uz osiguranu opremu za rad i fino osvježenje.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island