Sudjeluj u događanju “24 sata bez plastike- Croatia”.

Piše: Sanja Kovačev — 17. veljače, 2020.

Za dobre ideje uvijek ima mjesta u udruzi Argonauta, a inicijativa obrta Kolo pod nazivom “24 sata bez plastike” odmah nam je privukla pažnju!

Iza inicijative eventa “24 sata bez plastike- Croatia” stoji obrt “Kolo” i vlasnica Lucija Kvorka, koja je kako kaže, nedavno osvijesitila vlastitu potrebu za doprinosom prirodi s obzirom da se priroda i okoliš, te posebno more susreću s ogromnom količinom plastike koju svakodnevno koristimo svi bez razmišljanja. Ovim Eventom Lucija će nastojati potaknuti pojedince željne promjene na svoj doprinos boljem i čistijem okolišu.

Ideja je da kroz ovu inicijativu svi na jedan dan pokušamo pronaći alternativu plastici! Iako se kroz ovo događanje potiče svakodnevno razmišljanje i djelovanje po pitanju smanjenja korištenja plastike, simbolično je za dan “24 sata bez plastike” odabran 22. travnja 2020., dan kada se slavi Dan planeta Zemlje. Smanjenjem korištenja plastike toga dana, dat ćemo Zemlji priliku da udahne!

Udruga Argonauta će u suradnji s obrtom Kolo organizirati akciju čišćenja obale, a o datumu i mjestu održavanja obavijestiti ćemo uskoro. Za više informacija o Eventu i mogućnostima sudjelovanja pratite FB stranicu “24 sata bez plastike- Croatia”.

*Sve aktivnosti vezane za događanje su odgođena do daljnjeg radi situacije s virusom COVID-19.*

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka