Seminar o projektima volontiranja u ruralnim područjima.

Datum objave: 16. ožujka, 2020.

U razdoblju od 6. do 12. ožujka sudjelovali smo na seminaru “Image Mapping: Engaging international volunteers and making impact in rural communities“ u mjestu Kötschach-Mauthen (Austrija), u organizaciji SCI Austria. Sudjelovalo je 23 mladih iz 9 europskih zemalja.

Na seminaru smo uz razne neformalne metode učenja, zajedničkim procesima razmišljanja dolazili do rješenja za neke od problema s kojima se susrećemo u radu s mladima u ruralnim područjima, kao i do novih ideja za daljnji rad u lokalnim zajednicama. Uz dobre prakse koje su predstavili svi sudionici seminara, imali smo prilike razgovarati o prošlim i budućim projektima te jedni drugima otvoriti nove poglede i saznanja o glavnoj temi seminara.

Dotakli smo se pitanja: koja je razlika između internacionalnog volontiranja i turizma, što volonteri mogu steći sudjelovanjem na projektima u ruralnim područjima, što zajednica može dobiti od takvih projekata, što se sve smatra zavičajnom baštinom, kakve volonterske projekte možemo provoditi u okviru zavičajne baštine, kako doprijeti do lokalne zajednice i uključiti mještane u interakciju s internacionalnim volonterima, kako doprijeti do mladih u ruralnim područjima i uključiti ih u volontiranje, koje aktivnosti možemo provoditi u zajednicama, koje su potrebe mladih i zajednice u ruralnim područjima itd. Jedna od aktivnosti bila je i pisanje priručnika na temelju naših iskustava.

Velika prednost ovog seminara također je upoznavanje s radom udruga i pojedinaca diljem Europe koji se bave istim ili sličnim pitanjima te stvaranje novih kontakata, partnerstva i otvaranje mogućnosti budućih suradnji koje s veseljem očekujemo.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island