Eko srijeda.

Datum objave: 15. srpnja, 2020.

I ovog ljeta krenuli smo s ljetnim edukacijskim programom za djecu, kroz mjesec srpanj i kolovoz. Organizirat ćemo za vas 5 besplatnih radionica pod zajedničkim nazivom „Eko srijeda“ za djecu uzrasta od 5 do 8 godina. Radionice će se održavati svake srijede u terminu od 10:30 do 11:30h, počevši s 15.7.2020., a završno s 12.8.2020., na lokaciji Beach bar Lantana u uvali Čigrađa.

Glavni cilj ovih radionica je kreativno izražavanje djece kroz ponovnu upotrebu odbačenih predmeta, pritom pazeći na naš ekološki otisak. Teme „Eko srijede“ će se mijenjati iz tjedna u tjedan kako bi djecu, kroz igru i neformalne metode učenja potaknuli na kreativno i kritičko razmišljanje o našoj borbi s otpadom i umjetnim materijalima.

Danas smo održali prvu od radionica na kojoj smo od korištenih i opranih tetrapak pakiranja izradili nove predmete: hranilice za ptice i posude za biljke. Pri tome smo naučili koji otpad možemo reciklirati, a koji prije recikliranja možemo ponovno iskoristiti! Svi polaznici su aktivno sudjelovali u kreativnom “brainstormingu” te došli do sjajnih ideja za ponovnu upotrebu raznih otpadnih predmeta.

Pogledajte kakve smo to vesele hranilice izradili te u kakvim smo zanimljivim posudama posadili sjeme rukole koju ćemo, kad izraste, moći i konzumirati:)

Sve teme radionica, najave i fotografije naći ćete na našoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/UdrugaArgonauta/

Veselimo se vašem odazivu!

Aktivnost provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island