Uvodno predavanje o projektu JEDRO.

Datum objave: 15. srpnja, 2020.

U utorak, 14. srpnja 2020. održano je uvodno predavanje o projektu JEDRO na adresi Uvala Čigrađa, Beach Bar Lantana, Murter.

Uvodno predavanje trajalo je oko sat vremena a odazvalo mu se tridesetak sudionika kojima su prezentirane aktivnosti u projektu i ciljevi/pokazatelji koji će se ostvariti do kraja provedbe projekta. Predavanje su održali svi članovi projektnog tima, a pozivu se se odazvali lokalni i regionalni dionici (djelatnici i članovi udruga, javnih tijela i ustanova, građani, poduzetnici, predstavnici znanosti i obrazovanja, struke…). Za potrebe Uvodnog predavanja izrađena je prezentacija kojom se budućim korisnicima i dionicama detaljnije predstavio projekt i projektne aktivnosti. Događaj je bio prilika za dodatno umrežavanje između dionika te time i sinergijski doprinos kvaliteti življenja u našoj općini kroz projekt JEDRO.

Aktivnost je održana u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka” koji je službeno otpočeo 29. svibnja 2020.godine, te će trajati do 29. svibnja, 2022. godine, odnosno 24 mjeseca, ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna bespovratnih sredstava koje sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) te Republika Hrvatska iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Nositelj ovog projekta je Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. Partneri na projektu su Općina Murter-Kornati, Kulturno-umjetnička udruga Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Udruga za promicanje vrijednosti drvenog broda i tradicionalnih načina plovidbe Latinsko idro, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, te Sveučilište u Zadru, a suradnici projekta su Karnevalska udruga Murterske bake i udruga Dramski amateri Murter.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island