TREĆA EKO SRIJEDA.

Datum objave: 29. srpnja, 2020.

Treći sastanak naše Eko-srijede je gotov… WOOOOHOOOOO !!!! Danas smo se družili sa ŠESNAEST malih okolišnih junaka !! Novi projekt ponovnog iskorištavanja razvijen je i naučene su nove stvari. Ne brinite ako ste propustili prethodne, još uvijek možete uhvatiti posljednje dvije Eko srijede i zabaviti se s nama!

Jutros smo nakratko zatvorili oči i osluškivali jednu od najupečatljivijih sila na Zemlji: vjetar. Saznali smo koji su najvažniji ovdje u Hrvatskoj, što oni rade s našim vremenom, odakle dolaze i kako ih razlikovati na temelju njihovog porijekla.

Da bismo to učinili, krenuli smo od ruže vjetrova i kako se usmjeriti čak i kad nemamo elektronički alat koji bi nam pomogao. Sada znamo kako pronaći sjever, kako tijekom dana, uz pomoć sunca i redovnog sata, a tijekom noći gledajući iznad glava, tražeći Polaris.

Konačno smo izgradili naš uspravni „detektor vjetra“, napravljen od plastičnih boca, plutenih čepova i mnogih mnogih boja! Malo smo se borili sa stvaranjem čvorova, ali, hej, sve što je novo na početku se čini teško, ali s malo predanosti i strpljenja, na kraju smo dobili sjajne rezultate, i baš smo ponosni!

Jedva čekamo da se sretnemo sljedeće srijede, a vi? Jeste li spremni učiniti svijet boljim mjestom, a pritom se zabaviti?

Ostanite s nama, ostanite Eko!

Aktivnost provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island