TREĆA EKO SRIJEDA.

Piše: Ivana Marin — 29. srpnja, 2020.

Treći sastanak naše Eko-srijede je gotov… WOOOOHOOOOO !!!! Danas smo se družili sa ŠESNAEST malih okolišnih junaka !! Novi projekt ponovnog iskorištavanja razvijen je i naučene su nove stvari. Ne brinite ako ste propustili prethodne, još uvijek možete uhvatiti posljednje dvije Eko srijede i zabaviti se s nama!

Jutros smo nakratko zatvorili oči i osluškivali jednu od najupečatljivijih sila na Zemlji: vjetar. Saznali smo koji su najvažniji ovdje u Hrvatskoj, što oni rade s našim vremenom, odakle dolaze i kako ih razlikovati na temelju njihovog porijekla.

Da bismo to učinili, krenuli smo od ruže vjetrova i kako se usmjeriti čak i kad nemamo elektronički alat koji bi nam pomogao. Sada znamo kako pronaći sjever, kako tijekom dana, uz pomoć sunca i redovnog sata, a tijekom noći gledajući iznad glava, tražeći Polaris.

Konačno smo izgradili naš uspravni „detektor vjetra“, napravljen od plastičnih boca, plutenih čepova i mnogih mnogih boja! Malo smo se borili sa stvaranjem čvorova, ali, hej, sve što je novo na početku se čini teško, ali s malo predanosti i strpljenja, na kraju smo dobili sjajne rezultate, i baš smo ponosni!

Jedva čekamo da se sretnemo sljedeće srijede, a vi? Jeste li spremni učiniti svijet boljim mjestom, a pritom se zabaviti?

Ostanite s nama, ostanite Eko!

Aktivnost provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka