ČETVRTA EKO SRIJEDA.

Piše: Ivana Marin — 6. kolovoza, 2020.

A također je prošla i ova nova Eko- (ne) srijeda, održana u utorak, 4.8.! Bili smo malo zabrinuti da informacija o promjeni datuma neće doći do svih, ali smo se razveselili kad smo saznali da su naši vjerni mali prijatelji opet tu, spremni za igru ​​i učenje s nama!

Tema ovog jutra bile su zaštićene i ugrožene životinjske vrste u Hrvatskoj: razgovarali smo o njihovom prirodnom okruženju, što ih dovodi u opasnost, što znači da je životinja u opasnosti od izumiranja i koje se vrste u Hrvatskoj smatramo zaštićenim.

Saznali smo nekoliko karakteristika o vidrama, risovima, dupinima, bjeloglavim supovima i mnogim drugim vrstama, smještajući ih na hrvatsku kartu na temelju njihovog staništa.

Bilo je zaista srčano vidjeti kako su djeca bila uključena u ovu temu i koliko su o njoj već znali!

Nakon faze učenja, prešli smo na šarenu 3D DIY fazu izgradnje slagalica! Nacrtali smo, izrezali i izgradili četiri najpoznatije nacionalne zaštićene vrste iz (gotovo!!) otpadanog kartona; netko nije bio zadovoljan stvaranjem samo jednog i tako smo, polako, polako završili okruženi prekrasnim malim zoološkim vrtom!

Idući tjedan održat će se naša POSLJEDNJA EKO SRIJEDA, da, i mi smo tužni…! Zadnja prilika, stogaaa…. pazite da ju ne propustite !!!

Kao i uvijek: BUDITE U TOKU, OSTANITE EKO !!!

Aktivnost provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka