ČETVRTA EKO SRIJEDA.

Datum objave: 6. kolovoza, 2020.

A također je prošla i ova nova Eko- (ne) srijeda, održana u utorak, 4.8.! Bili smo malo zabrinuti da informacija o promjeni datuma neće doći do svih, ali smo se razveselili kad smo saznali da su naši vjerni mali prijatelji opet tu, spremni za igru ​​i učenje s nama!

Tema ovog jutra bile su zaštićene i ugrožene životinjske vrste u Hrvatskoj: razgovarali smo o njihovom prirodnom okruženju, što ih dovodi u opasnost, što znači da je životinja u opasnosti od izumiranja i koje se vrste u Hrvatskoj smatramo zaštićenim.

Saznali smo nekoliko karakteristika o vidrama, risovima, dupinima, bjeloglavim supovima i mnogim drugim vrstama, smještajući ih na hrvatsku kartu na temelju njihovog staništa.

Bilo je zaista srčano vidjeti kako su djeca bila uključena u ovu temu i koliko su o njoj već znali!

Nakon faze učenja, prešli smo na šarenu 3D DIY fazu izgradnje slagalica! Nacrtali smo, izrezali i izgradili četiri najpoznatije nacionalne zaštićene vrste iz (gotovo!!) otpadanog kartona; netko nije bio zadovoljan stvaranjem samo jednog i tako smo, polako, polako završili okruženi prekrasnim malim zoološkim vrtom!

Idući tjedan održat će se naša POSLJEDNJA EKO SRIJEDA, da, i mi smo tužni…! Zadnja prilika, stogaaa…. pazite da ju ne propustite !!!

Kao i uvijek: BUDITE U TOKU, OSTANITE EKO !!!

Aktivnost provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island