Peta i posljednja Eko srijeda.

Piše: Suzana Suman — 12. kolovoza, 2020.

Na današnjoj petoj i posljednjoj Eko srijedi bavili smo se plimom i osekom, odnosno utjecajem mjeseca i sunca na naša mora. To smo radili kroz igru i nakon što smo testirali razumijevanje naših najmlađih posjetitelja kako plime i oseke djeluju, izradili smo nešto što bi moglo ploviti tim plimama i osekama!

Uzeli smo plastične boce i pretvorili ih u DIY gusarske čamce, s pogonom na ručno punjenje. Nakon borbe između štapića i žlica, krenuli smo na more kako bismo ih testirali! Bilo je jako zabavno vidjeti djecu kako se prskaju i pomažu jedni drugima u punjenju pogona. Odličan timski rad!

Kao što sve stvari dođu svome kraju, tako smo i mi s našim Eko srijedama došli do kraja. Od srca zahvaljujemo djeci što su nam se pridružila na ovom Eko-putovanju i jako se veselimo svim budućim putovanjima. Ostanite kreativni i ostanite EKO!

Aktivnost provedena u sklopu projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka