ODRŽANO UVODNO INFORMATIVNO PREDAVANJE I RADIONICA PO METODOLOGIJI WORLD CAFE-A.

Datum objave: 14. rujna, 2020.

JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka

U petak, 11.9. 2020. u restoranu Mareta u Murteru, u sklopu projekta JEDRO, Aktivnost 2.1. Istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice primjenom metoda i načela sudioničkog upravljanja održano je Uvodno informativno predavanje i radionica po metodologiji World Cafe-a.

Ova aktivnost imala je za cilj informirati i educirati zainteresirane dionike o participativnim procesima kako bi ih se informiralo i educiralo o planovima i procesima uspostave sudioničkog upravljanja kao i izrade programa budućeg Društvenog centra JEDRO, pokretanju novih ili unapređenju postojećih programa i aktivnosti. Sudionke ovog predavanja i radionice se također animiralo na davanje prijedloga, ideja, definiranje prioritetnih potreba, poticanje na aktivno uključenje, ali i na pokretanje vlastitih programa, projekata i aktivnosti na istim načelima.

Voditelj predavanja i radionice bio je predsjednik Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA, gospodin Ranko Milić.

Sadržaj aktivnosti bio je sljedeći:

1. Uvodno informativno predavanje – uvodno upoznavanje (međusobno upoznavanje sudionika, upoznavanje s projektom JEDRO, s planiranim aktivnostima, svrhom i koristima sudioničkog upravljanja, s lokacijama i programima za koje treba osmisliti planove upravljanja, s programom i metodama rada)

2. Radionica prikupljanja ideja u svezi izrade planova upravljanja po lokacijama i programima po metodi World Cafea

3. Rezime i dogovor za daljnje aktivnosti, završna diskusija, pitanja i odgovori

Ovom aktivnošću zainteresirani dionici zajedničkim snagama otvorili su pojedina pitanja koja će svakako biti putokaz za daljnje aktivnosti provedbe projekta JEDRO.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island