STONE & SAIL EXTRAVAGANZA.

Piše: Ivana Marin — 15. rujna, 2020.

Kratkoročni (ali intenzivni) volonteri

Jučer, 14.9.20, napokon smo dočekali naše NOVE VOLONTERE! Dolaze iz različitih nacionalnosti: imamo malo Francuske, malo Poljske, malo Portugala, malo Turske i malu iskru Hrvatske, a svi smo se opet okupili u Murteru da bismo doprinijeli našoj zajednici!

Prvi dan zahtijeva neke prezentacije i koji je najbolji način da probijete led? Igrama, očito! Napravili smo nekoliko igara i kroz zabavu smo počeli dijeliti osjećaje, strahove i očekivanja o ovom mjesecu koji je upravo počeo; bilo je ohrabrujuće vidjeti kako se volonteri već povezuju i formiraju entuzijastičan tim.

Nakon što su se malo upoznali, bilo je vrijeme da saznaju svoje „misije“ za ovaj projekt Stone & Sail Extravaganza 2020!

Dakle… Colentum, stižemo!

Luka Ježina, predsjednik naše Argonaute, strpljivo nas je tamo čekao i pobrinuo se za pokazivanje mjesta i što bi bili njihovi zadaci, dijeleći s njima dragocjenu i bogatu povijest skrivenu među tim ruševinama. Održao je vrlo nadahnjujući govor, natjeravši ih da shvate kako je timski rad prethodnih volontera ostavio neizbrisiv trag na zajednicu i na očuvanju samog nalazišta i kako su bili dio nečega većeg od onoga što su mogli osjetiti na prvi pogled.

Dovoljno za jedan dan! Pustili smo ih da slobodno krenu sami istraživati ljepote Murtera, dajući im termin za jutros, izravno na Colentumu.

Osam je četrdeset i pet, sunce sja visoko na nebu, valovi uspavljuju misli … ali, heeeej! Vrijeme je za buđenje ljudi! Vrijeme je za CLUEntum rundu! Mislili smo da bi to bio savršen način da više stupimo u kontakt sa okolinom i podignemo njihove pozitivne energije, i to je djelovalo prilično dobro.

Energije, vrijeme je da odaberete neke četke i počnete ozbiljno raditi!

Današnji su se zadaci odnosili na nanošenje prvog sloja lazure drvetu klupa i ljuljačke, zatim započinjanje čišćenja staze od smeća i korova i na kraju malo vrtlarenja grmlja. Grubo jutro koje je samo osvježavajuće pljuskanje u ovom tirkiznom moru moglo izliječiti!

Bio je to sjajan početak, volonteri su dinamični i gorljivi, spremni za ovu novu avanturu!

Pratite nas kako biste otkrili kako se projekt razvija!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka