Izložba fotografija “Život jadranskih dubina” otvorena u šibenskoj knjižnici.

Datum objave: 23. rujna, 2020.

ŠIBENIK, 22. rujna 2020. – U organizaciji udruge Argonauta i Ronilačkog kluba Sveti Roko, jučer je otvorena je izložba fotografija „Život jadranskih dubina“. Izložba je postavljena u galeriji Knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, a za posjetitelje je otvorena do 3. listopada 2020.

Opterećeni svakodnevicom i stresom koje život donosi, često zaboravljamo na čudesne ljepote koja nas okružuju. I dok pokušavamo riješiti sve obveze koje donosi svakodnevica, ostajemo slijepi za ljepotu prirode koja nas konstantno pokušava privući; svojim bojama, originalnošću, pjesmom, mirisima, kreativnošću…

Upravo postavom ovih fotografija, organizatori žele „zaustaviti trenutak“ posjetitelja i približiti im čudesan svijet podmorja te ih zainteresirati za zaštitu mora i života u njemu.

„Svaki dan sam gotovo u moru i svjedok sam da se situacija u zadnjih 5 godina alarmantno promijenila. Neke od ovih organizama na ovim fotografijama teško da ćete više vidjeti u moru. Mislim da još uopće nismo svjesni kataklizme koja se pod morem događa.“ Riječi su Đanija Iglića, jednog od autora fotografija, koji je naglasio i važnost edukacije djece o odnosu prema moru i životu u njemu te njegovoj zaštiti. 

„Zbog interaktivnog karaktera, gdje posjetitelji očitavanjem QR kodova mogu pogledati zanimljive video uratke ronioca i saznati zanimljivosti o vrstama, izložba je odlično prilagođena djeci, ali i odraslima.“ Naglasila je Ivana Marin iz udruge Argonauta.

Da ne bi ostalo samo na njihovim riječima, organizatori i Vas pozivaju da sami „zaronite“ u svijet morskog podmorja i uživajte u prekrasnim prizorima ovjekovječenih kamerom Đanija Iglića, Ivane Kurić Kovačević, Duške Romanović i Eugena Kogoja.

Prilog s izložbe možete pogledati ovdje.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island