Međukulturna razmjena.

Piše: Suzana Suman — 7. listopada, 2020.

U utorak, 6. listopada 2020., u sklopu kalendara aktivnosti budućeg Društvenog centra Jedro, mještani Murtera imali su prilike družiti se s volonterkom Eleonorom iz Italije koja je već 3 mjeseca dio tima Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. U ugodnom druženju na Staroj rivi/Hramini u Murteru, nedaleko budućeg Društvenog centra, svi posjetitelji su mogli iz prve ruke saznati koje su sličnosti, a koje razlike naše dvije mediteranske zemlje.

Ovakve međukulturne razmjene pružaju nam priliku za istraživanje drugih kultura, tradicija, običaja, vjerovanja, društava, jezika i to sve u vlastitom susjedstvu. Stoga nas takve mogućnosti čine da svijet gledamo kroz jednu novu perspektivu, proširujemo vidike, prihvaćamo različitosti te da dobijemo svježe ideje koje možemo integrirati u vlastitu lokalnu zajednicu.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka