„SJETI SE PERSPEKTIVE“ – RADIONICA ZA UČENIKE 6. RAZREDA OŠ MURTERSKI ŠKOJI.

Datum objave: 8. listopada, 2020.

U srijedu, 7. listopada 2020., u sklopu kalendara aktivnosti budućeg Društvenog centra Jedro, održana je radionica za učenike šestih razreda u OŠ Murterski škoji naziva „Sjeti se perspektive“. Na radionici su se učenicima davale upute i smjernice na koji način gledati i doživjeti sasvim obične stvari i pojave u njihovom okruženju na jedan novi način.

Velike stvari su velike, ali i male stvari su velike ako se gledaju izbliza – s tom mišlju započela je radionica, pa su tako učenici bili pozvani da o najobičnijim predmetima kao što je ploča, kabel ili klima uređaj, pokušaju stvoriti zanimljivu priču gledajući ih iz nove, proširene perspektive i na kraju sami, iz te nove perspektive, iskusiti novi doživljaj.

Ova je radionica zamišljena kao uvod u radionicu pisanja haiku poezije koja je bila zakazana sutradan. Cilj je bio jednostavan, u 3 stiha, po pravilima haiku poezije, izraziti doživljaj koji samo treba prizvati gledajući naoko vrlo obične stvari i pojave u svojoj okolini. S ovom radionicom su se učenici pripremili za stvaranje vlastitih doživljaja koje će “pretočiti” u haiku poeziju.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island