RADIONICA “UMREŽAVANJE I SURADNJA”.

Datum objave: 10. listopada, 2020.

U petak, 9. listopada 2020., u prostoru i sklopu kalendara budućeg Društvenog centra Jedro u Murteru održana je radionica pod nazivom Umrežavanje i suradnja. Radionicu je provodila nositeljica projekta Jedro, udruga Argonauta, a na njoj su sudionici na kreativan način iskusili benefite umrežavanja i suradnje koje će moći ponijeti sa sobom u svoju svakodnevnicu i profesionalni život.

Radionica je bila podijeljena u nekoliko dijelova u kojima su se poticale aktivnosti koje ne bi bilo moguće izvesti bez timskog rada i povjerenja u partnere/kolege. Od sudionika radionice se tražio jednaki angažman svih strana u svrhu ostvarivanja zajedničkog cilja kako bi u međusobnoj suradnji mogli daleko lakše doći do rezultata.

Suradnja više pojedinaca ili grupa ljudi radi postizanja zajedničkog cilja model je koji je sve prisutniji u svijetu, a iskustva ovakve suradnje su itekako pozitivna.

Cilj ove radionice bio je prihvatiti činjenicu da za neke zahtjeve nemamo dovoljno vlastitih iskustva ili znanja pa umjesto da uče na vlastitim greškama, sudionici radionice bili su pozvani da surađuju s nekim tko posjeduje određena znanja i ima vještine za obavljanje određenog zadatka kako bi zajedničkim snagama ostvarili zadani cilj.

Bitan dio ove aktivnosti bilo je osvještavanje razlike između “pomaganja” konkurenciji nasuprot umrežavanju i svi benefiti koji iz umrežavanje proizlaze.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island