Održana interaktivna edukacijska radionca u sklopu projekta DC Jedro.

Datum objave: 16. listopada, 2020.

U četvrtak, 15. listopada 2020. održala se (2.1.2.) interaktivna edukacijska radionica na temu primjera dobre prakse sudioničkog upravljanja javnim prostorima metodom studije slučajeva.

Cilj ove radionice bio je potaknuti sudionike na promišljanje o temama sudioničkog upravljanja kako bi se najbolje dobre prakse uključile u strateški plan upravljanja prostorom DC JEDRO (i drugim javnim prostorima u Općini Murter-Kornati) kako bi se potaklo učenje kroz rad na konkretnom, lokalno relevantnom primjeru.

Voditeljica radionice bila je arhitektica Miranda Veljačić, jedna od utemeljiteljica Platforme 9,81, udruge za istraživanja u arhitekturi koja kroz svoj rad redovito sudjeluje kao organizator ili sudionik u raznim arhitektonskim, aktivističkim, istraživačkim i umjetničkim projektima. Gospođa Veljačić je u raspravu uključila i paneliste; Nenu Kolak iz PlatFORme Hvar, Tea Petričevića iz ACT Grupe, Čakovec i Davora Miškovića iz Saveza udruga Molekula, Rijeka.

Osim njih, na ovoj su online radionici sudjelovali partneri i suradnici projekta JEDRO koji su iz prve ruke mogli saznati kako je tekao proces uspostavljanja društvenih/kulturnih centara u Čakovcu, Rijeci i Hvaru te s kojim su se izazovima susretali panelisti koji su sami bili jedni od pokretača tih centara.

Na radionici su se otvorila mnoga vrijedna pitanja za sam projekt DC JEDRO na koja su se mogli čuti odgovori iz iskustava različitih drugih sredina koje su već prošle proces uspostave društveni/kulturnih centara. Uspostavljeni su vrijedni kontakti, koji će nam biti korisni tijekom daljnje provedbe projekta DC JEDRO.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island