SPOMENIK VOLONTIRANJU.

Piše: Carla Radnić — 30. listopada, 2020.

U sklopu projekta “Stone & Sail Extravaganza 2020” postavili smo novu drvenu umjetničku instalaciju koja promiče voluntarizam i solidarnost. Naši su ovogodišnji kratkoročni volonteri na nju već upisali svoja imena, kao i imena prethodnih volontera naših projekata. Spomenik čini peterokutna drvena instalacija, visoka 5 metara te 6 klupa s urezanim “hashtag” oznakama, promovirajući tako naše arheološko nalazište, otok, udrugu, projekt, solidarnost, volotiranje i program ESS (Europske snage solidarnosti).

Spomenik je izrađen po ideji razvojne direktorice Ivone Jadrić, prema skici akademske kiparice Carle Radnić, a postavljen je na poluotoku Gradina, dostupan svima da uživaju u vremenu provedenom pod visokim drvećem, razmišljajući o svim volonterima koji su uložili svoje vrijeme i trud da učine nevjerojatne stvari u našoj lokalnoj zajednici. Spomenik je podignut u njihovu čast, kao i u čast svih koji su do sada dali svoj doprinos cijelom projektu Colentum.

Veliko hvala svim uključenim organizacijama i pojedincima, posebna zahvala našem brodograditelju Milanu Jadrešiću na izradi te Vedranku Juragi na pomoći pri rukovanju trupcima.

Više fotografija umjetničke instalacije pogledajte na poveznici: https://www.facebook.com/evsdrystonewallextravaganza/posts/987789954964945

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka