SPOMENIK VOLONTIRANJU.

Datum objave: 30. listopada, 2020.

U sklopu projekta “Stone & Sail Extravaganza 2020” postavili smo novu drvenu umjetničku instalaciju koja promiče voluntarizam i solidarnost. Naši su ovogodišnji kratkoročni volonteri na nju već upisali svoja imena, kao i imena prethodnih volontera naših projekata. Spomenik čini peterokutna drvena instalacija, visoka 5 metara te 6 klupa s urezanim “hashtag” oznakama, promovirajući tako naše arheološko nalazište, otok, udrugu, projekt, solidarnost, volotiranje i program ESS (Europske snage solidarnosti).

Spomenik je izrađen po ideji razvojne direktorice Ivone Jadrić, prema skici akademske kiparice Carle Radnić, a postavljen je na poluotoku Gradina, dostupan svima da uživaju u vremenu provedenom pod visokim drvećem, razmišljajući o svim volonterima koji su uložili svoje vrijeme i trud da učine nevjerojatne stvari u našoj lokalnoj zajednici. Spomenik je podignut u njihovu čast, kao i u čast svih koji su do sada dali svoj doprinos cijelom projektu Colentum.

Veliko hvala svim uključenim organizacijama i pojedincima, posebna zahvala našem brodograditelju Milanu Jadrešiću na izradi te Vedranku Juragi na pomoći pri rukovanju trupcima.

Više fotografija umjetničke instalacije pogledajte na poveznici: https://www.facebook.com/evsdrystonewallextravaganza/posts/987789954964945

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island