Sudjelovali smo u Europskom Zelenom tjednu 2020.

Piše: Ivana Marin — 2. studenoga, 2020.

Europski Zeleni tjedan najveća je europska godišnja konferencija o politici zaštite okoliša koja okuplja sudionike vlade, industrije, nevladinih organizacija, akademske zajednice i medija radi jedinstvene razmjene ideja i najboljih praksi. Fokus ovogodišnjeg EU Green Week 2020 bila je priroda i bioraznolikost, a udruga Argonauta se priključila događaju “Poruke nade” kojeg je organizirala Global Youth Biodiversity Network.

Deset mladih panelista iz Ukrajine, Austrije, Velike Britanije, Nigerije, Hrvatske, SAD-a, Njemačke, Belgije, Nizozemske i Južne Amerike, predstavilo je svoje priče koje im daju nadu za bolju i održiviju budućnost. Među njima se pronašla i priča o “Plavoj Eko-patroli” u kojoj je prikazano na koji se način dobra praksa radionica Eko-patrole koju je činilo 20 djece patrolaša, proširila na čak 140 djece u sedam škola naše županije!

Kao zaključak naše prezentacije, istaknuli smo sljedeće: “Metaforički rečeno, zasadili smo preko 150 zrna sjemena koja rastu malo po malo i tko zna koliko će velika šuma malih ekologa izrasti u budućnosti.”. Upravo to nam daje nadu da naš trud i rad imaju smisla, čak i ako nećemo sjediti ispod stabala koje smo zasadili 🙂

Više o svim pričama koje mladima ulijevaju nadu, za koje se bore i u koje vjeruju, pročitajte u objavljenoj publikaciji.

Razglednice nade, ispisane od strane naših Patrolaša, pogledajte u albumu.

Kako bi vi da Zemlja izgleda u 2030. godini?
Jednom kada vizualiziramo budućnost, znamo koje zelene korake moramo napraviti.

Pa krenimo… 🙂

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka