Glazbena igraonica u sklopu projekta Jedro.

Datum objave: 17. studenoga, 2020.

Jučer, 16. listopada 2020. u sklopu kalendara budućeg Društvenog centra Jedro, partnerska udruga projekta Jedro, KUU Zaokret, održala je u Kino sali Žut glazbenu radionicu za naše najmlađe. Radionica se bavila temom jeseni kroz zvukove i na njoj su djeca promišljala o pitanjima poput: Kakve je boje jesen? Kakvih okusa? Mirisa? Zvukova? Što najviše vole u jeseni od nabrojanoga? Zašto?

Nakon zanimljivih dječjih odgovora, djeca su se upoznala s pomalo neobičnim i novim instrumentima. Nakon što su ih dodirnula, isprobala i zadovoljila znatiželju, djeca su naučila kako ih koristiti i međusobno ih kombinirati na način da su zajedno s voditeljicom radionice proizvodili instrumentalnu pjesmu kiše i oluje. Svako je dijete imalo svoju malu ulogu u ovoj izvedbi i tako je nastao pravi mali orkestar.

Po reakcijama djece, predviđenih 30 minuta za radionicu prošlo je prebrzo i zato su se djeca s voditeljicom dogovorila da će se uz glazbu opet družiti, i to već idući mjesec.

Ovu aktivnost organizirala je naša udruga u suradnji s udrugom KUU Zaokret i u provedbi su se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere i preporuke.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island