Održana (2.1.1.) interaktivna radionica u sklopu projekta Jedro.

Datum objave: 23. studenoga, 2020.

U četvrtak, 19. studenoga 2020., u Kino sali Žut u Murteru održana je aktivnost (2.1.1.) u sklopu projekta Jedro pod nazivnom „Izrada analiza potreba, mogućnosti i interesa dionika za upravljanje prostorima  u javnom vlasništvu“. Voditelji ove aktivnosti bili su arhitekti Miranda Veljačić i Dinko Peračić, utemeljitelji Platforme 9,81, udruge za istraživanja u arhitekturi koji kroz svoj rad redovito sudjeluju kao organizatori ili sudionici u raznim arhitektonskim, aktivističkim, istraživačkim i umjetničkim projektima. Sudionici ovog sastanka bili su važni dionici i korisnici javnog prostora Općine Murter-Kornati, odnosno predstavnici iz Općine Murter-Kornati, Lučke kapetanije, komunalnog poduzeća Murtela, TZO Murter-Kornati i ostali koji koriste općinsku zgradu.

Prvi dio sastanka bio je rezerviran za uvodno predavanje i upoznavanje sudionika s primjerima različitih javnih prostora i arhitektonskim rješenjima kao i upoznavanje s terminologijom koju je bilo potrebno savladati za uspješno provođenje radionice.  Jedan od zaključaka tog prvog dijela predavanja bio je prostor društvenog centra kao važan čimbenik upućivanja korisnika jednih na druge, odnosno prostor koji povezuje ljude, a u isto vrijeme zadovoljava sve potrebe njegovih korisnika.

Drugi dio predavanja odvijao se u obliku dijaloga između sudionika i arhitekata, u kojem su arhitekti-voditelji radionice postavljali pitanja svakom od sudionika zadovoljava li sadašnji prostor njihove potrebe i na koji način bi se zgrada Općine Murter-Kornati mogla optimalno reorganizirati.

Sve opaske i komentari dionika bili su zapisani i kao takvi će služiti za daljnje promišljanje i aktivnosti vezane za istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice primjenom metoda i načela sudioničkog upravljanja.

U provedbi ove aktivnosti su se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere i preporuke.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island