Djeluj lokalno, misli Europski.

Datum objave: 23. veljače, 2021.

“Djeluj lokalno, misli EUropski” naziv je predavanja kojeg je Europe direct Šibenik organizirao 17. veljače 2021. godine za dvadesetak zainteresiranih studenata Veleučilišta u Šibeniku i učenika Gimnazije Antuna Vrančića, a na kojem je predstavljen i doprinos udruge Argonauta.

Djelatnica udruge Argonauta, Ivana Marin, predstavila je mladima Zeleni europski plan, ekološki otisak te neke od aktivnosti kroz koje udruge Argonauta djeluje lokalno, a misli Europski i globalno. Osim toga, pozvala ih je da izračunaju svoj ekološki otisak kako bi osvješeniji mogli djelovati u skladu s ciljem Zelenog europskog plana, a to je Europa – klimatski neutralan kontinent do 2050. godine. “Pred svakom generacijom nalaze se novi izazovi, a glavni izazov naše generacije su klimatske promjene” zaključila je Ivana te mlade pozvala na aktivnost riječima američke spisateljice Alice Walker “Aktivizam je stanarina koju plaćam za život na ovom planetu.”

Osim Ivane, predavanje je održao i Matej Matić iz udruge Mladi u EU. Matej je mladima predstavio mogućnosti razmjena i mobilnosti, EU strategiju za mlade u kojoj je jedan od ciljeva “Održiva, zelena Europa”, ali i naglasio kako je ova godina proglašena “Europskom godinom željeznica”. Samo 11% Europljana svakodnevno koristi željeznicu te će EU uložiti značajna sredstva u ovaj oblik prijevoza koji je brz, efikasan i najmanje zagađuje okoliš, naglasio je Matej.

Cijelo predavanje poslušajte ovdje.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island