ANALIZA STANJA PRETHODNO PLANIRANJU PRIJEDLOGA PROGRAMA DC JEDRO – PRVI OD DVA SASTANKA.

Datum objave: 25. veljače, 2021.

U petak, 19.2. 2021., održao se prvi od dva sastanka na kojem se zajedno sa partnerskim udrugama projekta razgovaralo o osmišljavanju aktivnosti koje će se provoditi u budućem Društvenom centru Jedro.

Tako su definirane aktivnosti koje će se, radi epidemioloških mjera, provoditi online u mjesecu ožujku 2021. godine. Aktivnosti koje su predložene i u tijeku planiranja su sljedeće; Latinsko idro će organizirati radionicu mornarskih čvorova, Matica hrvatska ogranak Murter će organizirati online kviz i/ili predstavljanje lokalnih i ostalih hrvatskih autora, KUU Zaokret orhabizirat će različite glazbene radionice, tečaj gitare, tribine i/ili online koncert “Isola del Morte”

Zatim, razgovaralo se i o planiranju 8-10 godišnjih programa organiziranja slobodnog vremena u društvenom centru na način da je svaka od partnerskih udruga (Latinsko idro, KUU Zaokret, OMHM, Argonauta, Dramski amateri  Murter i Murterske poklade) obavezna osmisliti i provesti po 2 programa koji bi se trebali razlikovati po temi i/ili ciljnoj publici što će onda voditi ka organiziranju i provedbi godišnjeg programa organiziranja slobodnog vremena u Društvenom centru Jedro.

Naglasak ovog sastanka bio je i na  pripremi ključnih događanja (Dani Latinskog idra s regatom drvenih brodova na vesla i jedra, glazbeno-scenska i dramska događanja uključivo Festival slobodne glazbe, Murterske poklade, Noć Colentuma u arheološkom parku Colentum, Festival dramskog amaterizma, itd.) na način da svaki partner da svoj doprinos pojedinoj manifestaciji u cilju ostvarivanja sinergijskog učinka.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island