SASTANAK/RADIONICA OSMIŠLJAVANJA MOGUĆNOSTI SURADNJE NA BOLJEM KORIŠTENJU PROSTORA U JAVNOM VLASNIŠTVU NA PODRUČJU OPĆINE MURTER KORNATI – PLAŽA COLENTUM.

Datum objave: 25. veljače, 2021.

U četvrtak, 25.2. 2021. održao se još jedan u nizu sastanak/radionica osmišljavanja mogućnosti suradnje na boljem korištenju prostora u javnom vlasništvu na području Općine Murter-Kornati za plažu Colentum.

Na radionici su sudjelovali dionici; Općina Murter-Kornati, TZ Murter-Kornati, Osnovna škola Murterski škoji, partnerske udruge projekta JEDRO, lokalne turističke agencije i restorani te ostali koji su mogli dati svoja relevantna razmišljanja o boljem sudioničkom korištenju plaže/Arheološkog parka Colentum.

Na početku sastanka je Ivana Marin iz udruge Argonauta pozdravila sve prisutne i pozvala ih da sudjeluju na ovom sastanku/radionici kroz prizmu posjetitelja/kupca kao i kroz prizmu prodavača/pružatelja usluga – „Što kupujem, što nudim“. Nakon toga je predstavnik Općine Murter-Kornati Luka Ježina predstavio Colentum kroz dosadašnja postignuća i dugoročne planove. U ovom su djelu sastanka sudionici mogli saznati da se do sada na ovom lokalitetu provelo arheološko istraživanje na 1100m2 plaže te da je napravljena konzervacija pronađenih antičkih zidova. Ono što je još u planu za ovu plažu/arheološki park jest uređenje edukativne staze na plaži, uređenje podmorske edukativne staze, izrada vizualnog identiteta Colentuma, izrada multimedijalnog vodiča s AR/VR tehnologijom te osnivanje tzv. PRODUCT CLUB-a (multisektorsko umrežavanje).

Nakon prezentacije o dosad učinjenom i daljnjim planovima, razvojna direktorica udruge Argonauta predstavila je i odobreni projekt „Okusi iz Amfore“ povezan s lokalitetom Colentum kao i novoosnovano društveno poduzeće. S tim je završio prvi dio sastanaka te su sudionici bili pozvani da se podijele u manje grupe kako bi proveli brainstorming ideja metodom koja im je bila predstavljena; metodom „4 u 4“ članovi svake grupe osmišljavali su proizvode/usluge koje bi zajednički mogli ponuditi na plaži Colentum i tako doprinijeti valorizaciji i korištenju ovim javnim prostorom.
Svaki član grupe bio je pozvan da predstavi najbolje/najkonkretnije ideje te da se unutar tima odabere jedna ili dvije ideje koje će raspisati prema predlošku koji im je dan.

Glavno pitanje kojim su se sudionici trebali voditi je „Kako moja udruga/organizacija/institucija/obrt mogu sudjelovati u klasteru?“

Nakon završetka radioničkog dijela sastanaka i kratke pauze, svaki je tim predstavio svoj proizvod/uslugu ostalim sudionicima koji su ih slušali iz perspektive kupca i na taj način davali svoje kritike i sugestije.

Na ovaj smo način došli do zaista zanimljivih ideja za mogućnosti potencijalnih suradnji na korištenju plaže Colentum.

Sastanak/radionica se održala u Edukacijskom centru, Hrvatskih vladara 47 u Murteru uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Ova aktivnost je dio provedbe projekta DC Jedro koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island