Godišnji susret sudionika programa Europske snage solidarnosti i organizacija s Oznakom kvalitete.

Datum objave: 28. svibnja, 2021.

Dana 21. i 22. svibnja u hotelu Chillout u Zagrebu održan je Godišnji susret za sudionike programa Europske snage solidarnosti kojima je projekt završio u protekloj godini, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU nadležne za provedbu programa u Hrvatskoj.

Argonauta u programima mobilnosti za mlade sudjeluje već od 2011. godine, te je redovan posjetitelj Godišnjih sastanaka organizacija. Kao do sada, i ove je godine bilo vrlo zanimljivo, korisno i radno. Predstavnici većeg broja udruga i institucija dva su dana aktivno razgovarali na temu podizanja kvalitete i ponude za dugoročne i kratkoročne ESS volontere.

Zanimljivim i neformalnim aktivnostima, predstavnici udruga međusobno su se umrežavali, dijelili pozitivna ali i negativna iskustva kojima se zajedničkim snagama dolazilo do najboljih i najefikasnijih rješenja. Osim iskustava, dijelili su se i korisni savjeti predostrožnosti kojima se unaprijed mogu izbjeći mogući problemi.

Paralelno održavanju susreta predstavnika udruga i institucija odvijao se i susret volontera koji su uz kvalitetno vodstvo sabirali stečena iskustva za vrijeme kratkoročnog ili dugoročnog, nacionalnog ili internacionalnog volontiranja. Kako bi se priča u potpunosti zaokružila, Agencija je omogućila susret predstavnika i volontera kako bi iz prve ruke dobili priliku čuti kakva su bila njihova iskustva, što im je bilo dobro kao i što bi trebalo poboljšati.

Agencija za mobilnost i ove je godine ispunila sva očekivanja te podigla razinu susreta na još višu razinu. Vjerujemo da su svi sudionici nakon susreta otišli svojim putevima obogaćeni novim idejama, informacijama, te pojačanom motivacijom za još većim trudom i radom. Argonauta zasigurno jest!

Više o susretu možete pročitati na linku:

https://www.mobilnost.hr/hr/novosti/godisnji-susret-sudionika-programa-europske-snage-solidarnosti-i-organizacija-s-oznakom-kvalitete/?fbclid=IwAR1DYpyB37x-ps6LM_tMNdNOeYMYiHYG6oR7wPnEFvQVLTPCZ6bOvOgDVEo

Izvor fotografija AMPEU

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island