SASTANAK/RADIONICA OSMIŠLJAVANJA MOGUĆNOSTI SURADNJE NA BOLJEM KORIŠTENJU PROSTORA U JAVNOM VLASNIŠTVU NA PODRUČJU OPĆINE MURTER KORNATI – AMPHORARIUM.

Piše: Suzana Suman — 10. lipnja, 2021.

U okviru projekta „JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka“ održali smo i posljednji sastanak na temu javnog prostora u OMK – Amphorariumu.

Cilj ovih susreta bio je prikupljanje ideja, prijedloga, ali i iskaza interesa, potreba i mogućnosti suradnje na boljem korištenju vrijednih javnih prostora na području Općine Murter Kornati. Osnovna namjera je aktiviranjem ovih javnih resursa doprinijeti unapređenju kvalitete života, ali i razvoju novih društvenih, gospodarskih, kulturnih, obrazovnih, ekoloških i drugih aktivnosti i projekata koji mogu pomoći i u pružanju odgovora i povećanju otpornosti na aktualne izazove i krize.

Na ovom sastanku smo čuli razmišljanja, potrebe i ideje lokalnih dionika koje smo i informirali o mogućnostima i koristima koji mogu proizaći iz aktivnog uključenja i u smislu pripreme i prijave novih zajedničkih i pojedinačnih programa, projekata i aktivnosti koje dijelom mogu biti i prijavljene na trenutno otvorene i/ili najavljene EU natječaje.

Sastanak se održao u srijedu, 9. lipnja u Društvenom centru Jedro, a  uključio je kratko upoznavanje s projektom Amphorarium, odnosno prezentaciju likovnog postava Amphorariuma koju je vodio arhitektonski studio Invictus d.o.o.

Nakon prezentacije, održale su se i fokus grupe prema grupama dionika (ugostitelji, ronilački klubovi…) važnima za javni prostor Amphorarium.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka