Projekt “I neka živi Lokva” u punom je jeku.

Piše: Costanza Lauria — 17. lipnja, 2021.

Edukacijski projekt I neka živi Lokva koji za cilj ima očuvanje otočne močvare Lokve u Jezerima i informiranje javnosti o važnosti iste, u punom je jeku. Održane su još tri zanimljive ekološko edukativne radionice na kojima su polaznici oživljavali povijest Lokve, posjetili crkvu sv. Konstancija na brdašcu Kružak, otkrivali brojne važnosti Lokve, kontinuirano ju fotografirali i kreirali mnoštvo zanimljivih albuma.

Osim navedenog polaznici su upoznati s Ramsarskom konvencijom, popisom močvara od međunarodne važnosti koja za cilj ima zaštitu i očuvanje močvarnih staništa. Razvijali su sposobnosti građanskog aktivizma, te zajedničkim snagama napisali službeni e-mail i Nominaciju Lokve za Ramsarsku konvenciju. Sada s nestrpljenjem očekujemo povratni e-mail.

Od recikliranih materijala izradili su hotele za kukce i kućice za ptice čime se utjecalo na poboljšanje bioraznolikosti Lokve. U međuvremenu polaznici su se okušali i u ulozi scenarista, glumca, ton majstora i snimatelja. Snimili su mnoštvo zanimljivih materijala koji će uskoro zasjati montirani u informativnom filmu kojim ćemo široj javnosti pokazati što se sve radilo i koje se sve čari kriju na Lokvi.  Do tada, pogledajte kako su prilog o projektu i polaznicima napravili reporteri HRTa.

Također, možete pratiti razvoj projekta na Facebook stranici I neka živi Lokva ili na Instagramu pod @jezerskalokva.

Donator: WWF ADRIA

Partner: Turistička zajednica Jezera

Trajanje: 26.3.2021. do 30.9.2021.

Vrijednost: 24.050,00 kn

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka