Od Rijeke do Dubrovnika „Zajedno za čišći Jadran“.

Datum objave: 22. srpnja, 2021.

Vikend 24. i 25. srpnja 2021. rezerviran je za akcije čišćenja podmorja u Rijeci, kod Paškog mosta, na otoku Krapnju, otoku Korčuli te u Dubrovniku. Nije slučajno da su klubovi organizatori ovih akcija odabrali isti vikend za čišćenje podmorja, svi oni okupljeni su u kampanji „Zajedno za čišći Jadran“ koju provodi udruga Argonauta, a financira tvrtka Procter and Gamble.

Kampanja „Zajedno za čišći Jadran“ ima za cilj udružiti snage organizacija čija je misija povezana sa zaštitom morskog okoliša, izvaditi što više otpada iz jadranskog podmorja, održavati ga čistim i podizati svijest javnosti o ovom problemu. Ove godine, akciju smo sa prošlogodišnje tri, proširili na 5 lokacija uzduž Jadrana. Tako će udruga Koga briga.. iz Rijeke očistiti akvatorij uvale Preluk između Rijeke i Opatije, ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja će čistiti podmorje oko starog trajektnog pristaništa kod Paškog mosta, Powerlifting klub i RK Roniti se mora iz Šibenika čistit će podmorje otoka Krapnja, ekološko ronilački klub Korčula luku Uš, te ronilački klub Dubrovnik podmorje plaža Solitudo i Mandrać.

Kampanja „Zajedno za čišći Jadran“ nastavit će se poslijednjeg vikenda kolovozu 2021. kada će ronioci iz navedenih klubova doći na u Murter na finalnu akciju čišćenja podmorja, na više lokacija na otoku Murteru, gdje će ih ugostiti udruga Argonauta, kao domaćin i koordinator. Za taj se vikend planira i „Festival moru“.

Roniocima želimo dobro vrijeme i uspješne akcije čišćenja podmorja te nestrpljivo čekamo izvještaj o stanju u moru na pojedinim lokacijama!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island