ZAŠTO ERASMUS PLUS?.

Piše: Ivana Marin — 18. kolovoza, 2021.

Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja već dugi niz godina sudjeluje EU-ovom programu Erasmus + kojim se podupiru visoko obrazovanje, strukovno obrazovanje i osposobljavanje, školsko obrazovanje (uključujući rani i predškolski odgoj), obrazovanje odraslih, mladi i sport u Europi. Osim dugoročnih i kratkoročnih volontera koji godinama pridonose radu Udruge i vrijednostima za koje se zalaže, preko programa se organiziraju i brojne razmjene mladih te treninzi za osobe koje rade s mladima.

Posljednja razmjena mladih koju je udruga Argonauta organizirala nosi naziv „Say No to plastic future“, a okupila je 42 sudionika iz Portugala, Španjolske, Latvije, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Više o samoj razmjeni možete pročitati ovdje.

Svrha ovog članka je predstaviti benefiti koje možete očekivati ako se uputite u avanturu života zvanu Erasmus +, a samo malen dio svega onoga što se može naučiti tijekom jedne razmjene mladih donosimo u nastavku.

Nadamo se da će poruke ovih mladih ljudi koji su podijelili svoje iskustvo, motivirati i vas da napravite novi korak za sebe.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka