RADIONICA O AKTIVNOM GRAĐANSTVU, VOLONTERSTVU I DRUŠTVENO KORISNOM RADU.

Datum objave: 31. kolovoza, 2021.

U četvrtak, 26. kolovoza održana je poludnevna radionica o aktivnom građanstvu, volonterstvu i društveno korisnom radu na kojoj su sudjelovali djelatnici i članovi partnerskih udruga projekta DC Jedro, predstavnici udruge MI iz Splita, zatim predstavnici UHPA-e, nacionalne strukovne udruge hrvatskih putničkih agencija te poduzetnici iz tvrke Ventula travel.

Na radionici se koristila metodologija  participativnog učenja, odnosno andragoške metode poučavanja temeljene na pružanju odgovora na stvarne potrebe sudionika, samousmjeravanje, gradnju na prethodnim iskustvima i kreiranju za polaznike relevantnih programa i sadržaja.

Također, na radionici je bilo riječi o iskustvima sudionika povezanih s aktivnim građanstvom, većoj vidljivosti i potrebi uključivanja volontera u različite incijative i akcije, kao i poduzetničke ideje, a sve pod nazivnikom društveno korisnog rada.

U završnom dijelu radionice razgovaralo se o mogućim suradnjama i projektima koji bi se bazirali na aktivnom građanstvu, volonterstvu i društveno korisnom radu.

Odaziv na radionicu bio je manji od očekivanoga radi ljetne sezone i obaveze koje s njom dolaze, no prisutni sudionici su pokazali veliku zainteresiranost za ove teme te tijekom radionice bili vrlo aktivni i angažirani.

Radionica se održavala u Društvenom centru Jedro i na radionici su se poštivale sve epidemiološke mjere i preporuke.

Ova se aktivnost se provodila u sklopu kalendara Društvenog centra Jedro. Projekt Jedro financiran je iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island