Argonauta sudjelovala na konferenciji “Podržimo održivo_2021.”.

Datum objave: 25. rujna, 2021.

Podržimo održivo_2021. druga je konferencija HGK o Ciljevima održivog razvoja usmjerenima na izgradnju boljeg svijeta za sve, bez da itko ostane izostavljen. Konferencija je održana u Kući Arsena u Šibeniku, 16. i 17. rujna 2021., a govornici su bili istaknuti lideri održivosti, stručnjaci iz područja biznisa, financija i održivosti, stručnjaci za javne politike i hakiranje društvenih promjena, futuristi, dizajneri, komunikacijski stručnjaci i stručnjaci za istraživanje tržišta…

Na konferenciji koja zalaže “Bolja rješenja, bolje navike, bolji svijet” sudjelovala je i udruga Argonauta koja se priključila moderiranoj raspravi “Sat održivosti” i ponudila svoja rješenja za edukciju djece na teme održivosti prema primjeru Plave Eko-patrole. Na panel raspravi sudjelovala je djelatnica Ivana Marin iz udruge Argonaut; Dunja Mazzoco Drvar, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja; Tihana Šmitran, MaNaBu Inc.; Dijana Mijalica, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku; Franka Bujas i učenica Lucija, Gimnazija Antuna Vrančića; Tamara PuhovskiImpact House Consulting; Ivana Čosić, UNICEF te Tomislav Kraljević, Bestias.

Blok posvećen edukaciji za održivi razvoj  pokazao je važnost razumijevanja na koji današnje generacije uče i usvajaju znanja i vještine, jačanju njihovih sposobnosti za utjecanje na donositelje odluka, povezivanja lokalnih zajednica i akademske zajednice u kreiranju zanimanja budućnosti.

Konferencija je kroz izbor prvoklasnih svjetskih govornika i top tema usmjerila pažnju na ono što je istinski važno, a to je dubinska i sveobuhvatna promjena načina poslovanja, financiranja i upravljanja, kao zajedničkog paketa ulaganja u održivu budućnost te promjene ‘lala’ pristupa i mijenjanja klišeja u komunikaciji ozbiljnih problema današnjice“  objasnila je programska direktorica konferencije Andreja Pavlović, voditeljica Zavoda za zaštitu prirode i krajobraz i predsjednica Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK.

Cijeli program i video konferencije pogledajte ovdje.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island