Dječja jezična igraonica.

Datum objave: 29. rujna, 2021.

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, udruga Ogranak Matice hrvatske u Murteru organizirala je dječju jezičnu igraonicu na temu talijanskog jezika. Ugostila je volonterku udruge Argonauta koja dolazi iz Italije te na taj način pružila djeci priliku da se susretnu s izvornim govornikom te zemlje.  Dječja jezična igraonica održala se 27. rujna s početkom u 18h u DC JEDRO u trajanju od 1h.

Na početku ove radionice, koordinatorica je obilježila Europski dan jezika na način da im je kroz 5 pitanja i njihovu suradnju u komunikaciji s njom otkrila zanimljive podatke i činjenice vezane za jezike u svijetu. Nakon toga, zajedno s volonterkom, podijelila je djecu u tri grupe koje su same sebi dale naziv i igre su započele! Prva igra odnosila se na vokabular i slaganje rečenica, druga je bila povezana s brojevima, a treća je bila spajanje riječi i kartica s crtežima.

Cilj ove radionice bio obnavljanje talijanskog jezika na početku nove školske godine, ali i prilika da nauče nešto novo. Koordinatorica udruge OMHM i volonterka udruge Argonauta zajedno su osmislile igre i napravile potrebne materijale za radionicu, kao i provele istraživanje o Europskom danu jezika.

Ova se aktivnost provela u sklopu kalendara društvenog centra JEDRO i poštivale su se sve epidemiološke mjere i preporuke.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island