RADIONICA – IZRADA PRIJEDLOGA VIZIJE, MISIJE, CILJEVA I AKTIVNOSTI TE MODELA UPRAVLJANJA JAVNIM PROSTORIMA (2.1.4.).

Piše: Suzana Suman — 14. listopada, 2021.

U srijedu, 13. listopada 2021. u prostorijama DC Jedro održana je radionica na kojoj smo putem metode World Cafe-a pokušali doći do prijedloga vizije, misije, ciljeva i aktivnosti te modela upravljanja javnim prostorima na području Općine Murter-Kornati u sklopu projekta Jedro.

Sudionici radionice bili su članovi lokalne zajednice koji su na neki način već sudjelovali u istraživanju potreba, mogućnosti i interesa korištenja javnih prostora na području OMK ispunjavajući ANKETU u kojoj smo ih pitali za njihove ideje i sugestije za javne prostore: Raduč, Kino sala Žut, Amphorarium, bivšu Sokolanu sa Zavičajnom zbirkom Marka Mudronje Repca i plažu Colentum.

Na radionici se radilo u grupama – svaka grupa bila je zadužena za izradu prijedloga vizije, misije, strateških ciljeva i aktivnosti za jedan određene javni prostor. Ovi prijedlozi su bili rađeni prema uputama koje su sudionici dobili od voditelja radionice iz CEDRA-e Split i udruge Argonauta.

Nakon izrade svojih prijedloga, svaka je grupa prezentirala ono što su osmislili, a ostali su bili pozvani da komentiraju napisano.

Sadržaj flip chartova biti će prepisan i proslijeđen partnerima iz CEDRA-e koji će poslužiti za izradu finalnog dokumenta.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka