Kreativni i humanitarni Božić u Društvenom centru Jedro.

Datum objave: 6. prosinca, 2021.

Prosinac će u Društvenom centru Jedro biti pun kreativnog druženja koje će organizirati lokalne murterske udruge Latinsko idro, Ogranak Matice hrvatske u Murteru i naše udruge Argonauta. Tako će se svi zainteresirani u Murteru moći pridružiti jednoj od udruga i zajedno s njima izrađivati božićne ukrase od recikliranih materijala. Ove godine će se aktivnostima udruga pridružiti i mlade snage murterske lokalne zajednice pod nazivom Klub po guštu.

Uz spomenute udruge i njihova druženja, Kulturno umjetnička udruga Zaokret organizirat će jam session, odnosno druženje uz akustičnu glazbu.

Prvo na redu druženje, u utorak 7. prosinca održat će udruga Latinsko idro, a u danima koji slijede i ostale udruge. Sve ukrase koje zajednički izradimo prodavat ćemo na Božićnom sajmu 19. prosinca u Murteru na Hramini, a sva sredstva koja se prikupe preusmjerit ćemo u humanitarne svrhe za liječenje male Kiare iz Tribunja.

Zato pozivamo sve koje zanima rad lokalnih udruga Murtera da nam se pridruže u danima koji slijede, da se u kreativnoj atmosferi upoznate s njihovim radom te da zajedno učinimo nešto dobro u ovim predblagdanskim danima.

Inače, Društveni centar Jedro otvorio je svoja vrata u svibnju ove godine, jedan od njegovih ciljeva jest podizanje kapaciteta rada lokalnih udruga, a projekt u sklopu kojega je nastao financiran je iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island