Sudionici Local Laba projekta Tangram iznjedrili pregršt zanimljivih projektnih ideja na 2. i 3. participativnoj radionici izrade Lokalnog akcijskog plana.

Datum objave: 6. prosinca, 2021.

Udruga Argonauta organizirala je drugu i treću participativnu radionicu u sklopu projekta Tangram, kojega provodi s još 9 partnera u sklopu ADRION programa prekogranične suradnje.


Nakon prve radionice, gdje su dionici razmišljali o pozitivnim i negativnim očekivanjima u narednom razdoblju, cilj daljnjeg rada bio je generirati ideje koje će odgovoriti na pitanja: što treba biti učinjeno, kada i tko će to učiniti? A zatim raspraviti o projektima, odabrati najbolje i identificirati odgovorne aktere za njihovu realizaciju, a sve s ciljem približavanja ostvarenju vizije Murter 2030, oblikovanje sukladno rezultatima prve participativne radionice: 
Održivi Murter je u 2030. turistički razvijeno, komunalno opremljeno, hortikulturno uređeno, ambijentalno usklađeno mjesto (otok), izgrađeno u skladu s ekološkim vrijednostima, urbanističkim planovima tradicionalne mediteranske arhitekture, koje posjetiteljima pruža autetnični doživljaj Jadrana i dalmatinskog načina življenja, gdje lokalno stanovništvo aktivno djeluje na povećanju kvalitete života, ali i u samostalnim poduzetničkim inicijativama u poljoprivredi, ribarstvu, a sve u skladu s općinskim mjerama te uz suradnju javnog, civilnog i gospodarskog sektora.”


Na radionicama se okupilo više od 20 lokalnih dionika, predstavnika donositelja lokalnih politika, privatnog sektora, sektorskih stručnjaka i predstavnika neprofitnog sektora. Pod vodstvom Mirne Karzen i Ante Vekića (Symbol), kroz dvije radionice dionici su prvo generirali projektne ideje, a zatim kroz diskusiju i glasanje definirali one uz koje će Murter doći korak bliže ostvarenju zacrtane vizije.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island